Mitt schema

Som jag tidigare berättat ska jag bli senior. Det innebär en massa saker. Jag ska tex. snart ta senior pictures (?). Idag har jag varit och registerat mig på skolan. Det var svårt att välja ämnen. Jag var tvungen att ha US History, US Government och Engelska. Konstigt att jag tvingades ha både History och Government men det är tydligen ASSES krav..

Mitt schema för First Semester:
P1. US History (jag och Freshmen's...)
P2. US Government
P3. ART 2D
P4. Trigonometry & Analysis (matte)
P5. Environmental Science
P6. English 12


Jag har endast fem minuter mellan lektionerna och det är ganska svårt att hitta! Jackie följde mig runt och visade var allt var och jag blev bara förvirrad.. Jag fick hälsa på flera av mina nya lärare. Dem verkar snälla. Nästa Semester ska jag ha typ Cooking och Computer Media också. Ingen av klasserna har jag tillsammans med Jake och Katie så det är synd. Men om jag inte trivs fick jag byta. Jag var också och pratade med sport coacherna. Jag kanske ska vara med i Danceteamet. Ska dit om någon vecka och ha en audition. Hjälp. De flesta sporterna har redan börjat så jag är för sent ute men undantag görs för utbytesstudenter.
Jag är jättenervös inför första skoldagen!! Nu ska jag packa för snart åker vi up north. :)

Min dag

Just nu sitter jag i sängen och myser med Baby, den söta kattungen. Idag har jag varit borta nästan hela dagen och kom nyss hem. Dagen började med att jag och katie skulle till Lansing Mall för att shoppa. Det ligger väldigt nära och det var fint. Vi hittade båda lite saker. Köpte bl.a. ett par Levis jeans för typ 200 spänn, några tröjor, shampoo och lite annat. När vi var klara skulle vi gå hem och det var sjukt varmt ute! Vi höll på att dö så vi gick över till Drew, en kompis, och badade i hans pool ett tag. Sedan cyklade vi allihop till Twisters och köpte god glass. Därefter var det dags för deras band practise och jag såg mest på. Det var ganska segt, satt där i typ fyra timmar..

Imorgon ska jag registrera mig i skolan. Jag har förresten fått veta att jag blir en senior! Sedan ska vi upp till deras cabin så det blir förhoppningsvis kul. Där ska vi vara för att fira Labor Weekend tillsammans med några av deras vänner. Vi kommer hem på måndag. Måste gå ska kolla film, Byee!


 "Baby"

NYC bilder och annat

Igår gick jag omkring en del i villaområdet. Jag fick lära mig att det finns vissa farligare områden i Lansing man helst ska undvika. Något som inte är särskilgt förvånande är att alla åker bil. Jag tror inte vi mötte en enda som gick. Alla blir jätteförvånade när jag berättar att det är vanligt att gå och åka buss i sverige. Fast de har inte riktigt samma möjligheter då det är jättelångt tills närmaste busshållplats och dåligt med trottoarer. Igår så träffade jag också en del ungdomar. De flesta var vänner till Katie och Jake och dem var roliga. Vi åkte bil till skolan (sex st i en liten volvo) fastän det bara tar knappt tio minuter att gå och gick omkring där. Jag var med och kollade när några hade band practise. Sedan visade de mig omkring i skolan, det såg fint ut. Vi gick också omkring i det stora sportområdet och kollade på när Jake spelade tennis. Jag vet fortfarande inte alls vad jag ska välja för sport..

Nu har jag också lagt ut en del bildern från New York på min resdagbok: http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=24&section=journey&journeyId=297091&userId=224484

Här är några av bilderna:


Framme i Lansing!

Äntligen framme! Och allt är jättebra. Det var tråkigt att lämna New York för det var väldigt kul och jag hade gärna stannat där ett tag till. Lägger nog ut lite bilder senare. Jag var nervös över flygningen igår men som tur var skulle johanna också byta flyg i Detroit. Allt gick bra och planet från Detroit till Lansing kändes väldit onödigt, flyget gick upp och sen ner typ. Kvinnan som satt bredvid var väldigt pratsam och frågade en massa. När jag skulle möta min familj var jag väldigt nervös. Jackie, Jerry and Katie stod där med en stor skylt där det stod mitt namn. Mitt bagage hade som tur var kommit fram och vi åkte vidare till deras hus. Det är ett väldigt fint och amerikanskt område. Huset är ganska litet men mysigt och där träffade jag också Jake. Alla är väldigt snälla. De frågar en massa saker hela tiden, ganska roliga frågor, det vet verkligen ingenting om sverige. Mitt rum är i alla fall fint och väldigt stort. De har många djur. Deras två hundar är stora och ganska kraftiga. Och deras katt har just fått kattungar, sedan så har de också en innekattunge som håller till i vårt rum en del. Hon spinner helt sjukt högt. Snart kommer en massa av deras vänner hit för att säga hälsa på mig haha. Det säger att alla vill träffa mig.. Så jag måste gå, skriva mer senare. 


New York!

Nu är jag framme i NY !! (eller egentligen kom jag hit igår). Flygresorna gick bra. Dock blev det lång väntan på Arlanda men som tur var hade jag sällskap med victor. På flyget till usa fanns det en tv som man kunde underhålla sig med så det var okej. Hotellet är väldigt fint och jag delar rum med två tjejer till från stockholm. Fast vi har bara två sängar så jag delar säng.

Allt är jättebra här i alla fall. Idag har jag för förstå gången besökt New York. Och det var en upplevelse! Man känner sig verkligen liten när man går omkring där bland alla höga skyskrapor. Vi åkte buss runt på Manhattan med guide. Sedan fick vi gå runt själva. Imorgon blir det bland annat Ground zero, frihetsgudinnan och Brooklyn.

Jag är verkligen sjukt trött. Har inte kunnat sova mycket alls.. Måste gå ska äta nu, hoppas allt är bra där hemma!


HEJDÅ SVERIGE!!!

Segaste och stressigaste dagen på länge. Eftersom jag väntade med att packa tills idag har hela dagen gått åt till att just packa och göra en del sista-minuten-ärenden. Bl.a. lyckades jag få köpt ett fint armband från snö of sweden som Katie ska få i födelsedagspresent + en massa salta nappar! Väldigt nödvändigt. Jag kunde tyvärr inte hålla mig till bara en väska så nu har jag två och det behövs verkligen! Jag åker IDAG! Har bara lite småsaker kvar att packa ner och sedan blir det till att sova (eller typ ligga vaken hela natten för att jag inte kommer att kunna sova) sista natten i min underbara säng..

Jag hatar förresten att säga hejdå. Det finns verkligen inget bra sätt att göra det när man ska vara borta ett år. Här kommer i alla fall ett sista Hejdå ifrån mig till alla svenska människor! Weei :D


Det fruktade samtalet

Ahh, nu är det äntligen över!! Det har varit jobbigt och tagit tid. Igår var bestämt att jag skulle ringa en viss tid. Jag ringer, supernervös, och kommer gång på gång fram till ett röstmeddelande. Typiskt. Idag bestämdes en ny tid. Jag ringde, och upptaget-tonen tutade varje gång. Så var jag tvungen att sticka dansen. Kom hem och tog mod till mig för hundrade gången och ringer. Min nervositet hade nu ersatts av otålighet. Någon svarar Hello? Allt blir så konstigt och jag får fram vem jag är och det är Katie som svarat. Pinsamt tyst och hon verkar aningen chockad så jag frågar snabbt efter Jackie. Samtalet med henne gick helt okej, men jag babblade på en massa för att jag var så nervös. Det var jobbigt fast hon verkade vara väldigt snäll. Ganska snabbt lät jag mamma ta luren och det kändes som att hon hon pratade på i en evighet. Så min mamma fick typ bättre kontakt med min värdmamma än jag. Men skönt att det är över i alla fall! Under samtalets gång fick jag reda på tidsskillnaderna. Och orsaken till alla missförstånd. Det skiljer inte sju timmar som jag trodde utan sex. Nu känns allt så konstigt. Jag åker om mindre än TRE DAGAR och jag avslutade samtalet med "see you on sunday". Det är så galet snart och jag börjar verkligen förstå vad jag gett mig in på!!

Presenter

Nu är jag äntligen klar med alla presenter till värdfamiljen! Det blev;
  • Boken "Swedish Cakes and Cookies" (amerikansk version av "sju sorters kakor".)
  • Boken "A scent of Sweden"
  • Hanna-porslinsmuggar, stora & små med olika färger
  • Svensk flagga
  • Osthyvel
  • Svenskt godis, typ marabouchoklad, saltlakrits, polkagrisar, bilar m.m.

Jag valde att inte köpa personliga saker till var och en, utan de får allt tillsammans. Hoppas det blir uppskattat :) 

                              


Mitt rum

Allt blir bara mer och mer verkligt! Speciellt nu när den första explorica-gruppen åkt iväg. Det är mindre än två veckor kvar liksom. Jag har börjat skriva packningslistor och funderar på om jag ska ha en eller två väskor. Svårt beslut.

Tänkte också ta att berätta att 20 utbytesstudenter, däribland jag, har en blogg tillsammans ; http://www.travelingnotebook.com/  där vi skriver om våra liv i USA. Vi skickar också runt en bok över hela landet som alla ska skriva i. Hoppas vi lyckas! :)

Fick nyss ett mail från Katie om att vårt rum är målat och klart! Hon har flera gånger frågat vad jag vill ha för färg och jag har sagt att jag gillar nästan allt så hon får bestämma. Hon gillar färgstarka färger och efter att ha sett rummet stämmer verkligen detta i hög grad. Hon säger sig ha inspirerats av tuggummi och "an old fashioned candy store". Minst sagt orginellt men det kan väl aldrig vara fel med ett färgsprakande rum haha. Så här är en bild på en del av det som kommer vara mitt rum det närmsta året:  
                                              

Trodde ni detta var de enda färgerna? Neejdå, varje vägg är unik! ;)

Bilder

Här är lite bilder på min blivande värdfamilj. Jag har glömt bort att lägga ut dem tidigare. (Ursäkta kvalitén men de flesta bilderna har jag fått i brev) 

                                    
                        Värdbror Jake                              Värdsyster Katie

                               
                                                  Katie & Jake

                          
                            Värdpappa Jerry & Katie (på bilden håller 
                            Jerry ett blodigt rådjurshuvud!! Jag fick typ en 
                            liten chock när jag såg det första gången..)
                                                                                                                      
Tyvärr har jag inte fått se någon bild på min värdmamma. Enligt henne är hon inte med för att hon alltid tar korten..

Flygtider!

Så har man tillslut fått sina efterlängtade flygtider!

Torsdag den 21 augusti
kl. 9:30 Göteborg - kl .10:25 Stockholm
kl. 16:35 Stockholm - kl. 18:35 Newark

Söndag den 24 augusti
kl. 9:01 Newark - kl. 11:11 Detroit/Metro
kl 14:06 Detroit/Metro - kl 14:50 Lansing

Det blir en lång väntan på Arlanda så jag får hoppas på att det är någon mer som åker från Göteborg. Sedan har jag hört att flygplatsen i Detroit är väldigt rörig och stor så chansen att göra bort sig finns definitivt. Förhoppningsvis mellanlandar någon annan också där.

Och så har jag fått ett schema på vad vi ska göra under tiden i New York. Jag trodde det var tre dagar men tydligen är det bara två. Vi ska få guide i Manhattan och bland annat se Times Square, Chinatown och gå i Central Park. Vi åker också till Brooklyn, Wall street och till World Trade Center platsen. Dessutom kommer vi ha en del tid för shopping och annat!

RSS 2.0