Christmas Holidays

En vecka har spenderats i stugan uppe i norr. Snö i mängder var det, man kände sig helt insnöad. Det är ju inte allt för ofta som man faktiskt upplever en "White Christmas". När vi kom dit klädde vi deras gigantiska julgran. Dagarna innan jul gjorde vi inte mycket annat än bakade. Jag bakade lussekatter (väldigt uppskattat), kola, lingonbröd och gjorde marsipan figurer. Tillsammans med julgodiset jag fick av er där hemma och julmusten jag köpte kändes det lite mer som hemma.



Vi firade alla jular i stugan och släkten kom till oss. Vår första jul firades den 24:e december med Jackies släkt. Istället för julmat gjorde vi våra egna pizzor. Vi öppnade några paket och jag fick lite saker från deras släkt också.



Den riktiga amerikanska julen firas den 25 december, och då väcktes jag klockan 6 av en uppspelt Katie. Hon älskar julen och är så exalterad att hon inte kan sova på hela natten. Det enda hon pratat om är julafton och om hur excited hon är. Hon hade klämt och känt på varenda paket och t.o.m. slått in julklappar till sig själv. Ja, jag har då aldrig sett något liknande. Tillbaka till julafton och min tidiga uppväckning. Hela familjen mötte samma öde och vi satt där trötta medans en överenergisk Katie delade ut julklappar. Jag fick en massa bra saker bl.a. skivor, giftcards, böcker. Önskade mig inget speciellt, så det var ju svårt för dem att köpa saker. Efter det var jag och Katie ute och lekte i snön en lång stund och sedan åkte jag för första gången snöscooter. De hade två, men eftersom jag inte får lov att köra själv för min organisation fick jag sitta bakom Jake. Det var en upplevelse i sig, jättekul på samma gång som jag trodde jag skulle dö hela tiden. Det gick så fort och kändes ganska ostabilt.



Senare på dagen kom Jerrys släkt. Ganska många människor, och inga jag träffat tidigare. Ändå fick jag fina saker, bla. en Tommy Hilfigher väska, giftcards, och smycken. Deras tradition är att man drar en persons namn, och till den köper man främst julklappar till. Jag hade tur för en av de äldre tjejkusinerna hade fått mig. Sedan var julen slut. Och jag öppnade de fina paket jag fått från er där hemma också. Tack så jättemycket, jag blev väldigt glad för allt fint.



På fredagen åkte jag snöscooter med Katie till hennes mormor och morfar som bor i närheten och spelade kort hela dagen. Jag har lärt mig det roliga kortspelet Yuker här. Och jag vinner hela tiden haha. Och ni ska veta hur dåliga förlorare amerikanare är. Dem kallar en fuskare om man vinner. Senare på dagen kom David och hans familj upp, även de med mer paket. Och Jerry hade även bjudit in en massa andra familjer. Så vi spelade kort, Apples to Apples, kasta gris (katie gillade sin present haha) och tittade på August Rush (se den!!). Dave hade tagit med sin filmprojektor. På lördagen gjorde vi inte mycket, tog det lugnt och kollade på film och spelade en massa kort.  
På söndagen var det dags för skidåkning, vi åkte till Crystal Mountain som låg norrut, 1,5 timmar från stugan. Det var bara jag, Katie och Jake, för David hade nyss opererat sitt knä. Jake berättade innan hur stort det var så jag blev ju lite tyst när jag kom dit och kunde se toppen av liften, haha. Crystal Mountain var ändå ett fint skidställe, ett av de största i Michigan, med 45 backar. Dock var ju backarna korta i jämförelse med alperna. Så där var vi hela dagen och hade kul. Katie hade inte åkt skidor sen flera år medans Jake var en van snowboardåkare. På måndagen hände inte mycket förutom att vi packade och åkte hem.


Winter Break

Jag frågar mig dagligen, Varför just till iskalla Michigan(-15 C idag)? Skämt åsido. Men denna snö gör mig lite galen, även om regn och rusk som ni har där hemma inte låter så tilltalande heller. I fredags hade vi Snow Day = ingen skola. Underbart att det är Winterbreak. (4/9 mån har jag varit här!)  Så snö kan ju vara ganska bra. Igår var det utbytesstudent party. Alla tre utbytesstudenter och våra värdfamiljer. Trevligt värre. Imorgon drar hela familjen norrut (ink. alla djur) Vi ska fira jul i the cabin och släkt från överallt dyker nog upp. Kommr inte bli en lugn stund. Sedan kommer David och hans föräldrar upp. Och så ska vi kanske åka skidor där. Vi ska vara i stugan i en vecka... Men jag är excited för Chirstmas :D Förresten fick man inte nämna Christmas i skolan för att vissa tar illa upp (pga. vår DIVERSITY)

Har skottat så mycket snö hela tiden, idag väcktes jag tidigt för att ut och skotta. Det suger, usch. I alla fall kom Davids mormor och morfar hit innan. Hahaha. Mormordern är en liten människa från Filippinerna och det finns ingen roligare. Hon babblar på hela tiden men man fattar knappt något av vad hon säger. Hon hade med sig en massa paket till oss! Jag fick två tröjor, ett halsband, örhängen och hahaha en leksakshund som kan skälla, gå fram och gå bakåt (katies hund kunde t.om. göra volter!?) Hon är jättesnäll. Snart ska jag iväg till en kompis för att baka svenska och amerikanska julrecept. :) En sista sak:

MERRY CHRISTMAS & HAPPY HOLIDAYS PÅ ER ALLA DÄR HEMMA!!!

Många har (speciellt Sanna) tjatat på att jag måste visa bilder från huset. Okej, okej, men det är inte intressant. Här är några bilder jag tog ibörjan. Nu ser det jätteannorlunda ut..


Concert

Och Söndagen var en lång lång dag. Efter Ikea besöket bar det vidare till huvusorsaken för Detroit-resan; konserten. När vi kom dit var det en superlång kö, den längsta jag någonsin sett faktiskt. Den gick bort tre blocks tror jag, och vi stod och frös ihjäl i ett läskigt Detroit-slum-område. Detroit verkar annars vara en ganska fin stad, men den visar tydliga tecken på ghetto och fattigdom. Jag och Katie kom slutligen in och lyckades ta oss långt fram, på något sätt lyckas jag alltid. Första bandet som spelade var minns jag inte namnet på, dem var sådär. Redan då var folk crazy, det bildades mosh pit's hela tiden, men det var aldrig outhärdigt. Efter det kom The Academy Is, ett band jag redan sett för några år sedan i USA. Åhh de var grymt bra! Sångaren, William Becket är het. Pete Wentz kom ut under en sång och sjöng tillsammans med bandet.



Därefter spelade The Red Jumpsuits Apparatus, ett annat bra band.



Och tillsist, kändes som en evighet, kom Fall Out Boy ut på scen. Dem spelade massa bra låtar, några från nya albumet som just släppts. Pete Wentz var snygg såklart, målad med något svart mönster i ansiktet. Det var mycket hoppande och dansande och skrikande och folk var svettiga och äckliga. Men det var grymt kul! Precis som en konsert ska vara. Och jag lyckades även irritera mig och boxas lite med några tjejer som ville förbi mig, de var förjävliga. Usch. Men i alla fall, Jag längtar tills nästa! :D


LaLa

Snabb uppdatering. Shoppingdagen igår var superlyckad. Ett jättestort utemall, Birch Run Expo Center, med massa bra deals!! Jag köpte en hel del, kunde liksom inte motstå. FÖRLÅT mamma och pappa. Men jag kan ju handla lite "julklappar" till mig själv istället. I alla fall ska ni vara stolta för jag hittade några RIKTIGT bra saker.  Till Hawaii bland annat. Okej här är två av mina absolut bästa köp någonsin:

Klänning -1,99 dollar!!! (ord. 39 dollar)            Klänning - 3 dollar! (ord. 20 dollar)


Imorgon är det skola. Kanske. För det har varit så mycket prat om en Snow Day. Så hoppas! Isåfall har jag lov just nu. :D Jag och katie ska sova med utvrängda pyjamasar för det ger tur. Det är ju också en stor basketmatch imorgon och två dansframträdanden. Det är jobbigt med dansen nu, tre stycken har precis slutat, så idag var vi bara nio på träningen. Julnumret lärde vi oss idag och ska framträda imorgon. Hjälp.

Idag fick jag ett till paket från farmor och farfar, Tack!


Julpaket

Den här veckan har jag fått massa paket från sverige! Ett paket i lördags, ett i måndags och två idag. Och vad glad man blir av att få svenska paket från er där hemma. Tack så jättemycket för allt! Jag ska vänta med att öppna några paket till julafton. Har lite hemlängtan nu under juletider. Jag blev tårögd av att läsa Idas söta brev till mig, hon skriver så fint nu. Jag saknar dig jättemycket också Ida! Och er alla!

Kom nyss hem från min dansuppvisning. Det var JV killagets första hemma basketmatch och mycket folk. Rutinen vi dansade lärde vi oss just, så det var nervöst att dansa idag. Gick dock helt okej tror jag. På fredag är det den första varsity bakstematchen med killar. Kommer vara massa folk! Vi kör samma nummer + ett julnummer (vi inte ens lärt oss än!).

Och det bästa av allt; Ingen skola för mig imorgon! Jag, Katie, Jackie och Dorothy tar en dag ledigt för att shoppa i Frankenmuth på deras stora outlet mall. Woohoo! Fast jag har galat mycket läxor nu innan vi slutar...

Strax, strax strax kommer uppdatering om konsertern som var UNDERBAR!


IKEA

Söndagen fortsätter.. Efter voluntärarbetet åkte Jag, Katie, Jackie och Dorothy (Davids mamma) till Detroit. Det första vi gjorde var att ta oss till gigantiska IKEA och det var underbart!! Ni förstår inte hur sjukt likt allt var och så fort jag steg in där kändes det som att jag var i Sverige för några timmar. På ett ställe sålde dem massa med svensk mat Allt man kan tänka sig, färdiga svenska maträtter, köttbullar, knäckebröd, skorpor, sylt, ost, kalles kaviar, bröd, cider, julmust, prinsesstårta, chokladbollar, kakor, godis och mycket mycket mer. Jag var i himmelriket. Dem andra älskade IKEA, hade aldrig sett något liknande och vi hittade en massa behövliga saker. Åh det var bäst helt enkelt. Sedan åt vi svenska köttbullar, gräddsås, potatismos och lingonsylt där. Kändes sorgligt att lämna stället och vi var inte alls klara. Blir nog ett återbesök snart! Hoppas Hoppas, möjligen redan nästa helg..


Volunteering

I Söndags gick jag upp tidigt för att åka till Megans kyrka där hennes mamma ordnade någon sorts pysseldag med barnen i kyrkgruppen. Det var också till hjälp för mitt engelskaprojekt. Så vi satt och hjälpte barnen att pyssla.


Lucia

Det är ju Lucia idag! I Sverige. Inte här, dem flesta har aldrig hört talas om det. Idag var jag och jobbade som voluntär på bibloteket. Det var ett Jingle Bell lopp för kvinnor. Det var det segaste jag gjort på länge, eftersom att det inte fanns något för mig att göra. Människor från Spanish Honors Society , bla. David, Josh, Andrew och Alyssa var där, så jag hängde med dem den mesta av tiden. Och vi gjorde nästan inget. Jag gav folk priser, och utlottningar.



Igår var en av de roligaste dagarna på länge. Jag var med Kasie och Megan och eftersom vi har en massa snö bestämde vi oss för att åka pulka och tefat. Kasie, som flyttade hit för knappt ett år sedan från Florida, är jätteovan vid snö. Hon har tex. aldrig gjort en snögubbe! Sjukt. Vi klädde oss i tjocka lager och åkte ner för en brant backe. Lite halvt livsfarligt men jag har inte skrattar så mycket på länge. Efter det var vi kalla så vi åkte till ett cafe och tog varm carmel chocholate. Där satt vi i några timmar, iklädda i termobyxor.. Kasie och Megan är hur sköna och schyssta som helst. Megan är så himla rolig och Kasie är alltid så glad och full av energi. Definitivt mina bästa vänner här. Vi försökte göra upp en plan för att ta ut tyska utbytesstudenten på lunch. Blir nog svårt..

Imorgon är ju konserten!! :D Fast innan det lite mer voluntärarbete.. Snart ska vi iväg för att äta middag hos Davids familj och sen gå på bio.

Volunteer weekend

Idag i skolan hade vi förkortade lektionen för att det var basketmatch, lärare vs. elever. Haha det såg så himla kul ut måste jag säga. Lärarna ramlade, och skämde verkligen ut sig. Men de var jätteseriösa på samma gång. Eleverna vann tillslut!

Den här helgen ska jag ägna mig åt voluntärarbete! Det finns ju i överflöd här i USA av den anledning att deras government inte hjälper folket på samma sätt som i Sverige. På lördagen ska jag hjälpa Jackie, som har ansvarar för en stor händelse på bibloteket. På söndagen hjälper jag barn att pyssla i kyrkan för Megans mamma behövde folk. Det som är bra är att det var precis det jag ville. För att jag har som projektarbete i engelska att visa sina humanity towards men. Vi läser nämligen Lord of the Flies. Det kommer bli en upplevelse. Och sedan på söndagen bär det vidare till Detroit för att se Fall Out Boy Can't Wait! Nu måste jag gå, ska ut med Kasie, Megan och Mario.

Secret Santa

Den här veckan har dansteamet ordnat något som kallas secret santa. Man drar ett namn och så ska man köpa presenter till den personen och ordna så att de får det under en skolklass. Jag fick Kara, som jag köpte ett armband till. Jag fick min present en dag senare, godis och idag doftljus. Vi skulle nämligen även ge present idag och imorgon. Jättedumt. Gav lite godis och idag var jag och köpte bodyspray. Jag och Megan var också och köpte massa skämt-saker från the dollar store som present till Mario som fyller år imorgon.

Igår var också vårt andra dansframträdande på en basketbollmatch. Vi gjorde vår pom-rutin. (med poms poms) och det gick bra. Men det känns så jobbigt för hela dansteamet, speciellt vår coach, för vi har fått massa skit för att dansa och vara klädda som "sluts". Det är helt sjukt, för vi har inte på oss mindre än andra. De där nättröjorna vi hade på oss var inte acceptablet, så när vi skulle ha nättightsen igår fick vi ta bort dem. Sedan tycker "några" personer (rektorn vägrar säga vilka) att vi dansar för utmanande. Och det gör vi verkligen inte, dem fattar inte att dans är konst, utan så superreligiösa vissa är här tolkas varje danssteg helt fel. Det suger att vårt dansteam har sånt rykte på skolan. Ändå hör man många som tycker det är bra också, men man hakar ju lätt upp sig på det negativa. Jag övertalade en tjej att inte sluta igår, för att hon mådde så dåligt av alla kommentarer. Drama över något så lite finns bara i detta land.

Jag har också hunnit med att klä julgranen, och varit på world market och köpt fler svenska produkter bland annat julmust! Underbart :D


Dance Pictures

Igår uppträdde hela dansteamet under halftime på bakestbollmatchen. Inför många människor. Det var jättekul och gick bättre än förväntat! Nästa match är redan på tisdag, så vi har många uppvisningar framöver och måste lära oss nya danser hela tiden. 


Finally Friday

Om några timmar drar jag till matchen. Jag känner egentligen att jag inte kan dansen tillräckligt bra för att uppträda idag, så jag ska försöka öva lite nu innan. Idag skulle också alla i dansteamet ha på sig sina warm-ups i skolan. Jag är glad över att skolan färger är guld och svart.


December

Dags för lite onödigt bloggande. Det är kallt här borta. Snö. Snö. Snö. Men fortfarande inte snow day. Snö innebär iaf fler bilolyckor. Min värdbror köpte en superfin bil i lördags. Jag hade aldrig sett honom så lycklig förut, och detta var ju hans drömbil som han monterade in stereos och allt i. Gissa vad som händer? Igår kör en gammal dam in i hans lilla älskling. Lyckligtvis skadades ingen, men bilen fick några skråmor här och var. Han fick tillbaka bilen idag och vi skulle hem från skolan. Gissa? Ja, det händer igen. En tjej backar oväntat och kör rakt in i ena sidan på Jakes bil med sin stora Jeep. Hennes bil får inte en skråma, hans bil skadas rejält, och ena dörren går inte ens att öppna. Det kallar jag otur. Speciellt då han har aldrig vart med om någon olycka förut med hans gamla skrotbil och så händer det här två gånger samma vecka som han änltigen köper en ny.

Skolan segar sig fram. Jag längtar till jullovet. I Computer Media klassen gör vi faktiskt lite kul saker för tillfället. Vi både filmar och agerar efter ett manuskript från tv-serien Scrubs. Det gör en re-creation av  en kort snutt från scrubs och vi måste göra allt så likt som möjligt. Jag kan ju berätta att jag inte direkt hade något val när min grupp tilldelade mig rollen som Dr Reid/Blondie/Twinkie..

På fredag är vårt första framträdande på en basketbollmatch. Vi ska göra en dans som är inspirerad av filmen step up. Allt hade kännts kul om det inte vore för en liten liten sak. Nämligen vår outfit. Jag säger bara: en supertajt långärmad svart nättröja. Och det borde räcka. Man kan inte ens andas i den och det värsta är att jag är en utav de få som är tvingas bära detta fruktansvärda klädesplagg. Jag kommer skämmas ihjäl kort sagt.

Scrubs - delen

Snow Day

Inget speciellt har egentligen hänt på senaste. I fredags såg jag filmen Role Models på bio. Haha helt störd film egentligen, men kul på något sätt. I fredags var också dagen som kallas Black Friday här i USA. Det innebär att folk går upp mitt i natten för att shoppa, av den anledning att det är rea överallt och jättebra deals. Det råder totalkaos i alla affärer, och förekommer t.o.m. dödsfall. Jag var dock aldrig ute på morgonen. Istället var jag och kollade lite i affärerna på eftermiddagen och då var det fortfarande fullt med folk. I en affär hittade jag förresten äkta svenska polkagrisstänger från Gränna. Vart jag än går hittar jag svenska produkter här.

Igår hände inte mycket på förmiddagen, snackade med Sanna och Cissi på Skype som förresten funkar jättebra nu. På eftermiddagen kom Megan och hennes syster och hämtade mig för att åka och shoppa. Fast det blev inte mycket av det för Megan ville bli gratis sminkad, och det tog en evighet. Eteråt såg hon fake ut på grund av det tjocka lageret av foundation, haha. Jag fick höra att varje gång man glömmer att ta bort allt smink, åldras man en vecka. Creepy. Efter det åkte vi till Cheddar's och åt god middag tillsammans med deras pappa. Och sedan ville de absolut visa mig Target, för att jag aldrig varit där innan. Det är en enorm affär som hade allt möjligt kul. Tillsist åkte vi hem till Megan för att klä deras julgran (ja amerikanarna är ute i god tid). Där hade jag jättetrevligt. Megans familj är verkligen hur snälla som helst. Hennes syster går på college inne i Lansing, MSU, och nästa vecka ska vi troligtvis få sova över i hennes studentrum och se hur det är att bo på college. Hon hade varit på ikea i Detroit och älskade det, så nu har vi bestämt att vi ska dit någongång också. Yay. :)

Söndagen har som vanligt varit ganska seg. Det snöar som bara den, hoppas på en snow day så vi slipper skola imorgon. Hade vart underbart, fast det är inte så sannolikt. Jag bakade nys sockerkakor med Katie. De bakas på samma sätt som pepparkakor, och tillsist frosting på toppen. Fast dem smakade Blä. Nu sitter jag och försöker skriva klart en dum detektiv story för engelskan. Det är helt  galet svårt...

Här kommer en bra låt.

O.A.R - Shattered

RSS 2.0