Nr. 1 Tennis Doubles

Måste berätta en sak som gör mig glad. Känns som att jag alltid snackar tråkig tennis men ni får stå ut för jag och Kasie fick äntligen chansen att challenge nr 1 doublesteam idag! Och vi vann våra två set! Så nu är vi ettor :D (innan var vi nr 4) Dock så blev många sura så nu vill typ alla challenge oss så får se hur länge det håller. Imorgon och på fredag är det bortamatch. Fast regnet kanske stoppar det. Sedan så är det tournament på lördag, samma dag som prom. Jag och Kasie ska iaf försöka vara med ändå.

Annars har det väl inte hänt så mycket. Skolan är väl lite seg som vanligt. Idag på astronomin pratade vi om Uranus. Säg Uranus på engelska. Hihi. Ja jag vet att jag är omogen. Det var i alla fall kul när läraren upprepade det ordet i varannan mening xD

I veckan har ju huvudämnet varit om Swine Flu. Det har spritt sig ända til Michigan.. Igår kom min värdbrors flickvän hem från mexico och flera lärare och elever sa elaka kommentarer till henne. Min historielärare gick lite för långt med skämtandet tycker jag då han inför hela klassen sa att alla skulle undvika henne.. Jag panikar inte över detta för det är bara en vanlig försylning. Dem enda som dött har ju varit svagare individer som haft andra sjukdomar utöver det eller nyfödda bebisar... Men det är ändå läskigt med en sådan snabbspridande epidemi.

Sedan så har jag börjat kolla på vad för promfrisyr jag ska ha. Ingen aning faktiskt, men jag har bokat tid på ett ställe. Jag hittade några bilder på fina håruppsättningar. Vad tycker ni? Vilken är finast? Jag behöver hjälp..



BTW: 50 DAGAR KVAR!!!

BTW NR2: Våra två labradorer fick precis hundvalpar!!! 6 Stycken och jag visste inte ens om att hon skulle ha valpar... Två är svarta, en chockladbrun, och tre är golden (skumt med tanke på att mamman är svart och pappan brun men det har väl med dolda gener att göra). Så det kommer bli fullt upp här haha..


LaLa

Ännu en vecka har alldeles för snabbt gått förbi. Jag kan inte förstå att min familj kommer hit om drygt en månad! Jag vet inte heller hur jag känner inför hemresan. Jag längtar hem på samma gång som jag inte vill lämna allt och alla här. Det kommer bli tufft och jag försöker att inte tänka på det utan istället njuta av dem sista veckorna här.

I veckan har jag och Kasie spelat två matcher. Vi skulle spelat fyra men två blev inställda på grund av dåligt väder. I onsdags åkte vi till Mason och vann överlägset två set. På torsdagen var det en hemmamatch emot St: Johns. Vi spelade mot två riktigt dåliga spelare och vann matchen på mindre än en timme. Även om det är kul att vinna så är det tråkigt att inte ha något motstånd när vi spelar. Det gäller att challenge andra doubles team och ta oss högre upp i rankningen.

I fredags hade vi bara träning och det var underbart väder. På kvällen hängde jag med Pock, Eileen och Theo och det var kul. Vi åkte bland annat till downtown och åt på Theos föräldrars restaurang och vi besökte ett stort pet store. Förresten så verkar det ha ordnat sig med prom nu. Mina vänner och en av Theos vängrupper kommer vara tillsammans så det känns jättebra. :)

På lördagen var det varsity doubles tournament. Vår coach hade frågat mig och kasie om vi velat spela för dem behövde extra spelare. Det ville vi såklart men vi hade baby shower att gå på. Dagen började med underbart väder och strålande sol. Helt plötsligt var det världens oväder som kom från ingenstans. Regnet vällde ner och det var thundertsorms. Det är också tornado säsong här och i veckan hade vi tornadoövning i skolan.

Babyshowern var trevlig. Det var några ungdomar från skolan som kände Nicole och Connor. Vi gav dem söta babysaker. Vi gjorde en del lekar och åt mat och goda cupcakes. Nicoles mage växer så fort nu. Hon ska ha sitt barn i början av juli och jag hoppas verkligen allt kommer gå som planerat. Efter det åkte vi och bowlade, sedan  åt vi på Cheddar's. Kasie åkte hem och jag, Mario och Fabian hängde på the mall resten av kvällen.

På söndagen var det en jättevarm dag och jag spelade tennis med mina kompisar i typ tre timmar :) Annars hände det inte speciellt mycket den dagen..

Good Week

Tennis är superkul :D hihi. Speciellt då man vinner och allt går bra. I måndags spelade vi vår första riktiga match. Det var borta mot Holt High School. Det var blåsigt, kallt och äckligt väder. Vi spelade mot jätteduktiga tjejer och det var väldigt jämnt hela tiden. Efter två tiebreaks vann vi tillslut! Det tog nästan tre timmar..
Sedan skulle vi haft en bortamatch i onsdags men det var inställt. På torsdagen hade vi en hemmamtach mot Owasso High School. Det var soligt och underbart väder och jag och Kasie var väldigt laddade. Matchen gick som en dans. Jag smashade ner bollen vid varje tillfälle jag fick och vi var ganska överlägsna. Vann med 6-2, 6-0 :D
Nästa vecka blir det tennismatcher varenda dag! Plus att jag tränar även på helgerna. 

I veckan fick jag en invitation om Nicoles baby shower i veckan. Det ska bli kul att gå på :)

VET NI?? Jag har äntligen hittat en prom dress. Och vet ni vad det absolut bästa är? Den var HELT gratis. Jag och Kasie åkte till ett ställe i Lansing där folk använt sina prom klänningar typ en gång och sedan ger bort dem. Dem anordnar sedan en speciell dag för tonåringar att komma och prova och få en gratis. Jag och Kasie stod i kö i två timmar och blev tillslut insläppta. Jag hittade ett tiotal som jag provade. Och många var jättefina! Hade svårt att välja. Det blev tillslut en lång mörklila klänning som man kan ha som strapless eller med band. Den var jättefin och hade säkert kostat flera hundra dollar. Enda problemet är att jag knappt kan andas i den. Och sedan när jag kom hem upptäckte jag att det var size 0 vilket känns alldeles för litet. Så nu ska jag försöka sy om den lite. Kasie hittade en väldigt fin röd strapless klänning också. Efter det åkte vi till ett mall för att hitta skor också och jag fastnade för ett par billiga men fina silvriga. Köpte också ett par svarta. Så nu är jag i stort sett klar för prom och har kommit undan med mycket kostnader som gör mig glad.

Promproblems: Min date och jag vill gå med olika grupper. Jag vill verkligen gå i gruppen med mina vänner men Theo vill gå med hans vänner såklart. Så jag sa att det var väl okej, men det känns inte lika kul alls. Den gruppen inkluderar Jake, Pock och massa mer seniors.. Men jag får se hur det blir.

Sist men inte minst: Jag superduper happy för att jag fått sommarjobb på Astra Zeneca :D Blir perfekt, med start dagen efter jag kommit hem. Eh tufft.

Chicago

Chicago var underbart! Och blåsigt som bara den såklart. Värre än D.C., och jag frös hela tiden men annars var det bra. Jag, Kasie, Mario, Megan och hennes pappa åkte bil ner till Chicago tidigt på morgonen. Vi åkte igenom Michigan, Indiana och kom slutligen till Illinois. Väl framme lämnade vi vårt bagage och Megan's pappa på det centrala hotellet. Sedan gick vi för att utforska Chicago's downtown. Chicago är fullproppat med höga skyskrapor och påminner en del om New York, fast i mindre skala. Vi gick utmed Magnificent Mile, en exklusiv shoppinggata. Butikerna var lite väl dyra där.



Vi hittade ett stort mall som hette Water Tower Palace där det fanns lite mer vanliga klädaffärer som Abercrombie & Fitch, Macy's, Forever 21, Hollister och mer. Mittemot detta mall låg också ett H&M som vi besökte. Efter det var vi hungriga och trötta och vi hittade berömda Cheescake Factory men det var helt fullproppat så vi åt på ett café bredvid. I samma byggnad kunde man åkte upp i John Hancook Center och se ut över hela Chicago. Fast det gjorde vi aldrig. Sedan strosade vi runt lite mera i staden, jag hittade ett stort Urban Outfitters som gjorde mig glad för jag hittade en jättesöt klänning.



Vi vilade lite på hotellet en stund och sedan bestämde vi oss för att gå till Hard Rock Café. Det finns så mycket ställen att äta på i Chicago. Bredvid Hard Rock låg ett McDonald's som var riktigt coolt med ett stort M som omslöt det. Där låg också Rainforest Café som var en intressant restaurang för yngre. Hard Rock Café var en rolig upplevelse som alltid, med musik och trevlig kypare. Sedan gick vi till Dunkin' Donuts och åt god glass till efterrätt.




Nästa dag steg vi upp tidigt och åt en god frukost. Vi bestämde oss för att besöka Navy Pier, en slags stor byggnad med massa saker i som museum, affärer, restauranger, och attraktioner. Den är omringad av en hamn med massa båtar och där finns också ett mindre tivoli. Vi såg ett future McDonald's och gick utmed hamnen.



Efter att ha underhålligt oss där ett par timmar ville jag, Kasie och Mario till downtown igen för att shoppa och Megan var kvar med sin pappa. Vi åkte en gratisbuss som kallas Trolley till State Street där det finns en mängd bra affärer. Dock så hittade vi aldrig en affär som sålde prom dresses! Och jag ville inte köpa skor före klänningen (Så jag har panik över att hitta en... ).



Efter en lång dag med mycket promenerande mötte vi Megan och hennes pappa igen vi restaurangen Gino's Pizzeria som är världskänd för sin goda pizza och att man kan skriva på deras väggar. Jag blev faktiskt lite besviken efter så mycket prat och lång väntetid för pizzan var inte speciellt god faktiskt. Det var i alla fall vårt avslut på en kort men mycket kul resa.


Easter

Happy Easter!

Och Grattis Pappa!

Påsk firas på söndagen istället för lördagen i USA. Jag kom hem från Chicago igår och det var en underbar tripp!  Kommer ett inlägg med bilder soon! :)

Eftersom min värdfamilj var uppe norr när jag kom hem så sov jag hos Megan och firade påsk med hennes familj och släkt. Vi gick upp tidigt i morse för att gå till kyrkan. Min första gudstjänst här i USA. Och sista hihi. Det var ganska segt och tråkigt. Men helt okej och intressant att se hur det går till här. Eftersom det var en Lutherin Church så var det ganska likt den i Sverige. Efter gudstjänsten åt vi frukost där och sedan åkte jag, Megan och Kelly (meg's syster) hem igen. The Easter Bunny (/Meg's mom) ger ut påskkorgar med godis och prylar i. I alla fall fick även jag en söt korg med godis, presentkort och ett halsband i. Senare kom deras släkt och vi åt god påskmat och hade det trevligt.



Förresten så ska jag gå på två proms!! Min skolas och Okemos High School's. Det ska bli kul och jag har dejt till båda. Theo frågade mig i veckan och jag sa ja. Han hade köpt ett fint halsband i Florida som han gav mig på samma gång. Jag är glad över att gå med honom för han är verkligen jättesnäll och omtänksam. Hela prom hysterin är annars lite överdriven.. Alla pratar om det och hur man blir frågad är viktigt. Theo hade först planerat att göra små lappar som skulle leda mig till en förfågan haha. Sedan så går jag med Robert också till hans skolas, fast där kommer jag inte känna någon annan. Jag har dock hört att deras prom är riktigt cool och lyxig så det blir spännande att se. Men jag har fortfarande inte hittat någon klänning!! Jag börjar på panik för allt är så utplockat..

Detroit

Idag har jag varit på äventyr i Detroit. Spännande. Pock var egentigen den enda jag kände. Med på trippen var också Eileen, Jessica och Emily. Egentligen skulle fler följa med men killarna hade nyss kommit hem från florida och var trötta. Fast alla var schyssta så det var kul ändå. Pock var ivrig att visa oss alla hans favoritställen i Detroit.

Först besökte vi ett populärt candy & peanut store som hette Rocky Peanut CO.



Sedan gick vi till en annan affär, ett slags market store.


B1: Emily, Eileen, Jag, Pock

Vi fortsatte till Greektown. Där åt vi god pizza på Pizza Papalis Taverna. Deras pizza var tjock och omvänd; osten kom före tomatsåsen som låg på toppen. Det var riktigt gott.


B3: Pappa, ser du Skanska skylten? upptäckte den och tyckte det var lite kul att det fanns mitt i Detroit.

Sedan fortsatte vi till Casinot i Greek Town. Jag och Pock funderade på att gambla lite eftersom vi båda är 18 hihi. Fast det blev aldrig av. Väl där uppe åkte vi en slags spårvagn som tog oss runtom i Detroit i luften. Jag fick se Canada på andra sidan av Detroit så det var ganska coolt. Tyvärr kunde vi inte åka över där för då hade jag nog inte kunnat komma tillbaka till USA.



B2: Jessica, B3: Jag (gjorde nåt konstigt såg sjukt ut), Jessica, Emily, B4: Jag (Blä), Jessica, B5: Emily, Eileen, B6: Canada på andra sidan!, B7: Bron över till Canada.

Efter att vi varit i downtown Detroit åkte vi runt för att hitta Pock's hus i the suburbs. Vi stannade på ett jätteghetto ställe först för att tanka. Läskigt. Runtom fanns det nerslitna hus som användes till vad vet jag. Vi körde på 8 mile också. Creepy.

Nu måste jag verkligen packa. Åker till Chicago 6 imorgon bitti! Excited! Ska bli superkul! :D

Washington D.C.

Nu är jag hemma från Washington DC och det var en mycket rolig resa! Jag har sett så mycket historiska saker och tagit en mängd bilder..

I fredags morgon blev jag upphämtat av Kasie och hennes mosters intressanta familj. Jag kände bara hennes moster sedan innan men jag lärde snabbt känna resten av familjen. Dem var verkligen jättesnälla som bara lät mig hänga på sådär. De hade en dotter, Shadae och en son, Cameron. Vi åkte bil igenom Michigan, Ohio, Pennsylvania, Maryland och bodde på hotell i Virginia. Resan tog runt tio timmar. På lördagen åt vi en supergod frukost och tog sedan en buss in till Washington DC. Den här helgen är det Cherry Blossom Festival vilket betyder att folk från hela världen kommer dit för att titta på alla vackra körsbärsträd som blommar förfullt och parader osv. Det var verkligen hur mycket folk som helst. Vi tittade på paraden en stund och såg the Capital Building på vägen till ett naturhistoriskt museum. Det var coolt, med alla olika sortrens djur runtom i världen som var uppstoppade i action positioner som gjorde att dem såg levande ut. Där fanns också dinosaurier och mammutar.




Efter det gick vi till George Washington Monument som är ett högt torn. Det var superblådigt utomhus den dagen, speciellt uppe på den platån. Vi kunde inte ens stå still. Mitt hår är överallt på bilderna.



Sedan gick vi till United States Holocaust Memorial Museum. Det var väldigt intressant men sorgligt såklart. Vi fortsatte till Thomas Jefferson Memorial. Runtom blommade körsbärsträden överallt så fint. Dessa träd var en gåva ifrån Japan. Vi såg Jefferson's staty, och där firades också Cherry Blossom Festival med massvis med folk.



Vi fick sedan gå tillbaka en lång bit för att se Abraham Lincoln's Memorial. Först gick vi förbi World War II Memorial. Kasie var extra excited inför Lincoln statyn för hon gillar honom. Jag kan tyvärr inte speciellt mycket om amerikansk historia för att inse vikten av dessa människor.



När vi sett hans staty var vi alla helt utmattade efter att ha gått så långt. När vi skulle åka tillbaka gick allt bara fel. Det slutade med att det tog omkring fem timmar att komma tillbaka till hotellet på grund av buss trubbel och annat. Jag förstår varför amerikanarna varken litar på eller gillar kollektivtrafiken. Vi fick i alla fall testa på Metrosystemet.

 

 

På Söndagen råkade vi försova oss. Pappan i familjen var helt sjukt sportintresserad så han valde att stanna kvar på hotellet och kolla på Michigan States viktiga basketgame. Det enda han hade på sig var Michigan State kläder och han, tillsammans med mamman, hade en förmåga att skaffa vänner överallt. Det var en väldigt speciell familj men dem var roliga. Speciellt pappan som jag inte kunde sluta skratta åt. Även om han själv var omedveten om hur rolig han var. Ett exempel är när han skulle besöka en baja maja och slet upp första bästa dörr. Där stod en man... Chockad smällde han igen dörren igen och gick snabbt in till nästa. Haha. Jag vet jag har dålig humor.. 
Vi var inte inne i Washington DC förrän lite senare den dagen. Vi började vår långa vandring mot Vita huset, Obamas residens. Väl framme var det mycket säkerhet runtom och massa folk. Vi fick se både framsidan och baksidan men vi besökte aldrig själva huset. Vi tror förresten att vi lyckades få en glimt av en av Obamas döttrar som stod med en grupp folk precis utanför.


Sedan gick vi omkring i staden och besökte ett ställe där vi tog kort med Obama. Vi gjorde också varsitt speech. Kasie valde att göra sitt känslosamt. Vi träffade också på en historisk man.



Vi ville hitta Georgetown där det fanns shopping. Det tog oss flera timmar och långt att gå. När vi tillslut hittade det var det en mysig stadsdel med lite mer exklusiva affärer. Vi hittade i alla fall bland annat H&M, Zara, Urban Outfitters.



Den dagen gick vi ännu mera än första så vi var totalt slut. Vi började vår resa hem den kvällen men stoppade och sov på hotell i Pennsylvania.


Three Big Cities

Yaay. Jag är lycklig och glad. Washington DC blir av!! Jag sticker imorgon och kommer troligtvis hem på måndag. Låter verkligen underbart och jag är glad att jag fått den här chansen. Det är Kasie och hennes aunts familj. Dem har även två ungdomar som är 17 och 18. Jag är jätteexcited för denna plötsliga resa :D



Sedan på torsdag åker jag troligtvis till Detroit med Pock, Theo och några fler över dagen. Pock hade tidigare lovat mig att ta med mig till Detroit och visa mig staden för han har bott där så han vet vad som finns att se.
         


På fredagen drar jag och mina vänner till Chicago! Vi åker hem igen på lördagen men vi kommer nog hinna se en hel del. Jag och Kasie ska göra allt för att hitta fina billiga prom klänningar. Ett besök på H&M hoppas jag på också.



Nu måste jag packa. Sedan ska jag ut och äta och därefter bowla med kompisar.

Maybe Baby

Heey. Igår spelade jag och Kasie vår första tennis match mot Leslie High School. Fast det var bara scrimmage. Dem vi spelade mot var i Varsity och riktigt bra. Tyvärr förlorade vi men det var ganska jämnt.

Sedan det här med Chicago. Jag är så trött på att allt går emot oss. Nu kan inte Kelly och Dave åka längre. Suck. Hon insåg nu att det är för mycket att ha koll på fyra ungdomar. Troligtvis kan Megans pappa åka istället men just nu känns det nästan inte kul med Chicago längre.. Fast jag vill ju ändå åka såklart.

Men en annan UNDERBAR sak. Jag kanske men bara kanske ska åka till Washington DC i helgen!!! Det var Kasie som frågade mig idag. Hennes moster och morbror ska dit och dem hade frågat Kasie om jag velat med. Och jag jag vill hur gärna som helst åka the capital city of the US! Hur coolt som helst att ha varit där och ha sett Vita huset och alla andra kända byggnader och platser. Vi ska prata om det och se men jag vågar inte hoppas på för mycket.

På fredag börjar Springbreak förresten! :D

En annan sak: Jag blev just frågad till en annans skolas prom. Den rika snobbskolan Okemos. Det är Robert från Prag som undrade haha. Hmm..

Bye for now..

RSS 2.0