Dance Banquet & WLN

GRATTIS MAMMA OCH IDA!!!

Denna veckan har varit upp och ner. En del dåliga dagar. Det är så frustrerande med min skadade hand som gör att jag inte kan spela tennis fullt ut när vi har träning varenda dag. Det har varit en viktig tennisvecka med matcher mot andra double pairs för att bestämma vår placering. Jag har tur som har kasie som är grym och gör så att vi ändå vinner trots min skada. Men vi hade kunnat vinna mer..

Sedan det här med Chicago. Vi har haft så många motgångar och denna lilla resa har blivit till en så stor grej. Det har alltid dykt upp något nytt problem. Nu verkar det äntligen vara bestämt, hotellet är bokat. Jag åker ner med bil med Megan, hennes syster Kelly och pojkvän Dave. Jag känner Dave som är senior och vi jobbar för tillfället på ett engelska projekt ihop så det blir bra. Sedan åker Kasie och Mario i en annan bil för dem fick exakt inte plats. Hoppas verkligen att det funkar för det är betydligt billigare än att åka tåg och buss i alla fall. Jag är jätteexcited för Chicago! :D

Sedan har jag haft min Dance Banquet i High School cafeterian den här veckan också. Det var lite småsorgligt faktiskt och nu är dans helt över. Där fanns massvis med god mat. Vår captain Liv delade ut awards till alla dansare. Jag fick "The Swedish Sweetheart" tillsammans med swedish fish. Hon hade också ordnat ihop bilder på var och en, och visade bildspel på en stor skärm. Vår coach gav oss en video med alla våra danser vi filmat så jag kan minnas. Sedan fick jag ett Dance Varsity Letter, ett Certificate of Recognition för "Awesome Attitude" och ett All Academic Award för 4,0 i snittbetyg. Min snälla coach hade också odnat ihop en fototavla till bara mig som speciellt minne.


B1: Liv, Lauren, Jag, Kasie, B2: Kara, B3: Halie, B4:Porsha, B5: Kayla

I torsdags var det "World Language Night". Det är en kväll då dem hyllar språken på skolan. Jag skulle först ha bidragit med något men det blev aldrig av. Alla språkklasser på skolan jobbar i veckor innan denna dag för att ha något att visa upp. Megan är i Spanish Honors Society och jag fick följa med henne. Där hade föräldrar och elever ordnat fram mexikansk och spansk mat som vi åt. Sedan var det dags för programmet i audotorriumet. Det var Salsa dance som bla. Kasie medverkade i. Sedan var det roliga pjäser som askungen och peter pan på spanska, franska och tyska. De hade också gjort ett flertal videos bla. med Indiana Jones som åkte runt över världen och en annan med Willie Wonka.  Allt var riktigt bra gjort. En spanska klass hade hjälp en familj som flyttat hit från kuba med deras hus. Sedan kom en skådespelerska och pratade, hon hade en av huvudrollerna i Gran Torino. Tillsist var det dags för att bestämma vilken piñata som var bäst. Den som vann var en figur som skulle likna min psychologi lärare på sin kära harley davidson motorcykel. Det är läraren som fortfarande ligger på sjukhus på grund av sina branskador. Det viktiga att veta är att den figuren inte var gjorde på grund av olyckan utan att det var något dem hadr börjat med redan innan för att han anses vara elevernas favoritlärare.



Äntligen är det helg. I fredagskväll var jag ute med Kasie, Mario och Fabian. Vi åkte till Lansing Mall och hängde där. Sedan vidare till fun center där dem har allt möjligt som spelmachiner, Lasertag och glo golf. Vi spelade glo golf som är som minigolf i mörkt rum där färger lyser. Det var kul. Resten av kvällen åkte vi mest runt till olika ställen.


88

Hela veckan har det varit tennis efter skolan och det är fortfarande kul. Ibland stannar vi till och med efter träningen och spelar. Dock så har min hand tagit åt sig hårt på grund av allt tennisspelande. Jag har jätteont i den varje gång jag slår en boll.. Typiskt liksom.

Annars har det väl inte direkt hänt så mycket under skolveckan. I fredags åkte jag och Kasie till Lansing Mall och var där ett tag och sedan kom Fabian. Där träffade vi massa andra vi kände. Sedan var det dags att hämta upp Mario från hans jobb och så kom Megan också. Hela kvällen åkte vi mest runt över hela området, vi åt på Cheddar's, var på Meijer's och hos Megan. Vi kunde aldrig riktigt bestämma oss för vad vi skulle göra haha.

I lördags åkte jag, Megan, Mario, Fabian och Nicole till vår High School för att kolla på skolpjäsen "Arsenic and Old Lace". I halvpausen stack vi för att vi var uttråkade. Skådespelarna var bra men pjäsen var seg. Vi åkte till Bennigan's och åt. Sedan så åkte vi till Target och efter det till Megans hus. Nicole ville sedan hem så vi körde hem henne och hon bor granne med mig. Nicole ska förresen ha barn i juni och hon ska snart ha en baby shower som jag är inbjuden till. Vi åkte sedan vidare till Marios hus och hoppade studsmatta, spelade basketboll m.m.

Idag  var jag och spelade tennis med Kasie, Mario och Fabian. Fast jag kunde knappt spela på grund av min dumma hand som var helt konstig så jag kunde inte slå en enda boll. Använde mest backhand och jag dör om jag inte kommer kunna spela mer tennis.. Efter lite spelande åkte vi och åt på Wendy's. Sedan åkte vi till en park och spelade basketboll och efter det åt vi supergod glass på Coldstone. Jag hade en glass med massa mixade bär. Mums! Jag hängde med dem resten av denna dag.

Nu sitter jag här sent och pluggar till tre prov jag har imorgon. Inte alltför kul.. Ska nog lägga istället. Det får gå som det går. Godnatt!

Weekend

I fredags var det tennis practice igen. Jag och Kasie fick skjuts av vår coach direkt efter skolan. Vissa i vårt lag suger rent ut sagt. Missar varenda boll eller har ingen teknik alls. Jag började spela i en sådan grupp med sedan kom en av våra coacher och tog mig till en bättre grupp. Det är jättekul att spela och jag känner att det går överraskande bra för att vara nybörjare.

På fredag kväll kom Megan och Kasie över på sleepover hos mig. Jag och Jake är ensamma i huset denna helgen för att Katie och mina värdföräldrar drog up north till the cabin. Först så gjorde vi varandras hår och sedan så åkte vi för att hälsa på Mario och Nicole som jobbade. Sedan åkte vi vidare till Walmart och köpte hårfärg till oss alla. På vägen tillbaka var det en bil bredvid där en kille moonade oss! Haha sick. Väl hemma färgade vi håret. Jag och Megan valde blond så det syntes knappt. Kasie valde mörkbrunt och det blev väldigt fint. Sedan kollade vi på läskiga Blair Witch Project och roliga Pineapple Express med Jake och Pock.


B1: Jag, Megan, Kasie, B2: Samma, B3; Jag, Kasie, Megan. B4: Mario gangsta(?) B5: Jag färgar Kasies hår.

På lördagen åkte jag och Kasie tillsammans med Kara och spelade tennis på dem fina skoltennisutebanorna. Det finns tio stycken och vi får gå och spela där när vi vill. Vädret var underbart med skinande sol. Sedan kom fler spelare från vårt tennislag också. Det var jättekul och jag känner att jag och Kasie redan förbättrats. Vi ska spela double tillsammans har vi bestämt.


B1: Tennisbanor, B2: My partner Kasie, B3: Mee

På lördag kväll kom Kasie och hämtade mig och vi åkte till Mariannas hus för att ha danceteam sleepover. Kasie är förresten en helt galen driver...Och hon kör alltid fel haha. När vi tillslut kom fram var nästan alla där. De spelade rock band och hade en dansmatta. Dock var det ganska segt då bara några få kan göra det och resten kollade på. Jag och Kasie sov aldrig över utan stack istället till mitt hus och Megan, Tracie, Fabian och Mario kom över. Vi åkte runt ett tag och åt ute. Sedan hängde vi ett tag till i mitt hus med Jake och Pock.

Idag åkte jag och spelade tennis med Kasie igen. Även Mario och Fabian kom så vi kunde spela dubbel. Det var jättekul och vädret var sådär härligt idag igen. Därefter åkte vi till Marios jobb och åt.

Strax ska jag iväg på en utbytesstudent träff. Vi ska ut och äta pizza eller något. Byee.


Three-day-break

99 Dagar kvar!! Panik.

Denna veckan är sjukt soft. Ingen skola tisdag, onsdag och torsdag för att alla juniors tar tests. Igår sov jag in och sedan ringde några kompisar som precis gjort test och så åkte vi ut och åt. Sedan hade jag tennismöte där jag fick klart för mig hur tennis fungerar. Ja jag borde ju veta det vid det här laget, men jag har tyvärr aldrig riktigt orkat lyssna förut.. Reglerna är helt klart förvirrande.

Igår sov jag länge vilket var skönt. Jag tog det lugnt på förmiddagen och sedan gick jag på en conditioning träning för tennisen. Den riktiga träningen börjar idag och är borta vid MSU. Efter det åkte jag och shoppade med Megan. Sedan åkte vi hem till mig och hängde där ett tag. Efter att hon åkt satt jag ensam i mitt rum när någon utanför knackade på fönstret. Jag blev livrädd. Så var det bara Theo och Pock som kom över igen. Även deras vän Andy. Jake var inte ens hemma så jag hängde med dem och dem åt mitt svenska godis.. Sedan kom Jake hem också. Jag och hela gänget skypade med Natasha under kvällen. Stackarn... Andy blev kär iaf haha.


Äntligen är den svenska flaggan uppsatt på väggen! Theo fick syn på den och blev helt förfärad över att jag inte satt upp den än så nu är den äntligen på plats. Dock kommer väl inte katie bli överdrivet glad..

Ett problem just nu är springbreak. Alla har planer, roliga sådana också. Theo's familj har hus i Florida och han ska ta med sig ett gäng ner dit. Han frågade mig och jag sa självklart att jag ville hänga på. Dock så är det bara killar som ska dit så det gick ju inte.. Typiskt. Nu hoppas jag på en Chicago resa med Megan, Kasie och Mario, men vi måste ha en vuxen med oss. Det är inte det enklaste att fixa, så springbreak känns inte så kul just nu..

Snart ska jag sticka ut och äta amerikansk breaklfast på Sophia's och sedan måste jag börja plugga.. Har skjutit upp allt tills idag.


Waverly Community Expo & Flum

USA är underbart. För det mesta.

Jag blev väckt tidigt i lördags för att tillsammans med resten av familjen hjälpa till min värdmamma som höll i en business mässa på vår High School. Det höll till i vår Cafeteria med en massa booth för olika företag runtomkring Lansing. Vi var voluntärer och jag var i charge för hela lotteriet, ett superstressigt jobb. Jag fick springa fram och tillbaka över hela skolan var femte minut och dra namn och hålla koll på hundra saker samtidigt. Jag arbetade främst med Theo som ropade ut vinnarna och var mickpratare. Jag gav också ut arbetsysslor till andra ungdomar som var där och hjälpte till. Även om det var tufft var det faktiskt riktigt kul. Jag jobbade från åtta på morgonen till fyra. På en scen bredvid var det massa underhållning såsom karate, akrobatik och körsång. Efteråt var jag totalt slut. 

På kvällen skulle jag ut för att fira Kasie's födelsedag. Vi åt god mat på Red Robin's och eftersom att det var Fabians födelsedag snart också fick dem gratis dessert av personalen som också sjöng vackert för dem. Vi gav Kasie en fin väska, världens coolaste hamburgertelefon och lite annat. Jag hade också gjort en skiva med mina svenska favoritband. Efter vi ätit försökte vi komma på vad vi skulle göra. Vi var sugna på att TP:a någons hus så vi åkte till Meijers och köpte toalettpapper. Vi kunde dock inte bestämma oss för vems hus så vi åkte till en park och klädda ut oss till mumier istället haha. Jag gör crazy saker i Amerika som man aldrig ens skulle tänka på att göra hemma i Sverige. Det var en kul och flummig kväll. 


B1: Megan med enormt bubblegum. B2: Kasie, Megan, Mario. B3: Halvklara mummies, Fabian, Mario, Megan, Kasie. B4: Megan. B5 Fabian, Mario. B6: Pregnant Mario & Megan.

En annan flummig kväll var i fredags då Theo och Pock våldgästade vårt hus som vanligt. De dyker upp när som helst och oftast så är Jake inte ens hemma så istället underhåller dem oss andra istället. Det är Inte en lugn stund när dem är här och jag har en bild som visar en del av kvällen haha.. 


Pock & Theo.

Last Dance Performance

Dans är över och det är väldigt tråkigt. Det har varit en sjukt kul upplevelse att vara delaktig i ett dansteam och en chans jag aldrig kommer få igen. Där hemma kan man ju bara ta dansklasser.
Vi har haft massa dansuppvisningar i veckan. Vi gjorde en ny dans som inkluderar tre ihopsatta sånger, en vi gjorde pom-dans till, en jazz-dans och tillsist en hiphop dans. I tisdags var det basketballgame och dans i halftime, och det gick bra. På onsdagen hade vi ett annat framträdande på en skola längre bort där vi gjorde Batmandansen.

Den absolut sista träningen och basketballgame framträdandet var i torsdags. Eftersom jag och Gwen är enda Seniors skulle vi göra vår solouppvisning i slutet av en dans till Beyonces nya låt Diva. Vi lärde oss dansen samma dag och jag var nervös för att framträda nästan ensam inför en massa människor. Det gick ändå ganska bra och när vi var klara ropade de våra namn i högtalarna och gav oss varsin blombukett.

Nu vill jag börja med tennis. Det är nästa vecka och det blir troligtvis Junior Varsity för mig eftersom att jag är en ny spelare. Jag köpte ett fint rött Prince racket i veckan också som jag hoppas kommer fungera bra.

Uppdatering om min stackars lärare har jag inte direkt. Han ligger fortfarande i koma och det ser inte särskilt bra ut tyvärr. Med största sannolikhet kommer han inte tillbaka som lärare för oss. Det suger. Hela veckan har jag inte gjort något annat än att prata igenom hela lektionen..

Gråa Dagar

I söndags morse vaknade jag av en massa sirener. Jag tänkte inte mer på det. Senare berättade min värdmamma för mig att min Psychology lärare blivit illa skadad vid en husbrand. Hans bästa vän och hund dog och han själv blev skickad med helikopter till ett sjukhus. Han är i ett mycket kritiskt tillstånd med svåra brandskador. Idag i skolan pratade alla om det. Min ekonomilärare som är nära vän med honom bröt ihop mitt under lektionen. Han är en mycket speciell och unik människa och många elevers favoritlärare. Vi gjorde brev som ska skickas till honom. Jag är jätteledsen över vad som hänt och det känns tråkigt att inte ha honom som lärare för han är väldigt intressant och har alltid massa roliga historier att berätta.

Igår kom Theo och Pock över för att prata om vad som hänt. Theo var speciellt nära vän med honom och hjälper till under min psychology lektion. Dem ville åka och hälsa på honom men måste vänta några dagar. Eftersom dem båda är dator genier hjälpte dem oss att lösa alla våra datorproblem. Jag var orolig att min dator hade virus. Och jag hade rätt! Theo installerade massa saker så nu har jag säkert virusskydd. Han hittade massa virus på min dator och sa att det var ett under att inget hänt än. Sån himla tur! 
Theo och Pock är världens skönaste människor. Vi hängde med dem resten av dagen och det slutade med att jag och Katie hade värsta kuddkriget med dem. Roligaste på länge haha.

Idag fick jag förresten en försen-födelsedagspresent av Mario. Massa random kul stuff. En svart afroperuk, en gossedjurs-höna, löständer, godis, iTunes-giftcard, super mario-figur (han hatar att bli kallad det haha) och annat smått och gott. Sedan sökte min gamla Art-lärare upp mig för att prata om en tävling som skulle hållas. Han ville att jag skulle vara med och ta med vad jag gjort förra året. Haha och jag sa visst så jag får väl se. Tydligen kan man vinna scholarship och sånt.

Annars har det varit en ganska deprimerande dag..

I love this song.


Tick Tick Boom

Ytterligare en vecka har gått förbi fort. Inget speciellt har direkt hänt. Det enda "intressanta/sjuka" som hänt i skolan är att vi haft tjejfighter varje dag. Ja, skolans tjejer är crazy. En dag hade vi fem stycken liksom. Jag fattar inte problemet, men råkar man gå emot fel tjej kan det sluta illa. Min kompis råkade stöta till en tjej, som i sin tur nästan hoppade på henne.

I fredags var det dags för den där frukosten jag var inbjuden till. De ropade upp namn efter varje class department. Jag fick två awards för mina insatser förra året. Art och Computer Technology. Haha, tycker det är intressant att de tror att jag är bra på bild och datorer liksom. Mina slappaste klasser var det också, men det är väl ändå lite kul att ha. Varje lärare kan bara välja ut två av sina elever.

Igår skulle jag först följa med och se Jake's sista och största simtävling. Men istället åkte jag med Megan och shoppade på Meridian Mall. Det var andra gången jag var där fastän det ligger nära och har massa bra affärer. Jag hade inte varit och shoppat på evigheter sedan. Vi köpte presenter till Kasie som fyller år nästa vecka. Jag köpte också ett par jeans.
Sedan åkte vi vidare till Downtown Lansing och var snabbt inne på Urban Outfitters. Min favoritaffär, och det var andra gången jag var där också. Jag hittade en fin svart skinnjacka. I East Lansing ligger det stora universitetet MSU. Vi gick till Megan's syster Kelly's dorm. Det var jättekul att se hur det var att bo på college. Det var små trånga rum, men att bo där verkade ändå väldigt mysigt på grund av den härliga gemenskapen. Kelly var lite av en ledare för den byggnaden och hade som uppgift att se till att allt var lugnt. Där hängde vi resten av kvällen, och nu vill jag också gå på college i USA haha.

             


Sedan vill jag bara passa på att ge ett tips till framtida utbytesstudenter. Gör verkligen allt ni kan för att undvika att dela rum med ett värdsyskon. Det finns självklart fördelar att göra det, och för vissa funkar det säkert bra. Dock kan jag med stor säkerhet säga att det kommer uppstå problem, det är oundvikligt när man bor så tätt inpå varandra. Jag kanske har haft extra otur vad vet jag, men utan tvekan har det varit det värsta för mig med utbytessåret än så länge.

RSS 2.0