Hejdå Anna!

54 dagar kvar. Jag kom nyss hem från flygplatsen där vi lämnat syrran som ska åka till USA på språkresa i tre veckor. Hon ska åka runt i New England-staterna och besöka storstäder som Boston och NYC. Det verkar sjukt kul och det är omöjligt att inte bli avundsjuk även om jag också har en USA resa framför mig. På flygplatsen kändes det konstigt att veta att nästa gång jag är där åker jag faktiskt. Det fick mig verkligen att inse hur otroligt tufft det kommer vara att säga hejdå och åka helt ensam. Speciellt då jag märke att Anna tyckte det var jobbigt och även jag trots att hon är borta så kort, åker med vänner och har pappa med sig upp till Stockholm...

Göra, köpa, planera..

Det är underbart med sommarlov! Tyvärr försvann det vackra vädret samma dag som lovet började..
Och tiden flyger iväg! Än så länge känner jag inte av någon nervositet för 21 augusti känns långt borta. Jag är fortfarande glad att jag tagit besultet och allt känns helt rätt. Kontakten med värdfamiljen är väldigt intensiv. Jag mailar med både Jackie och Katie och så fort jag skickat ett mail svarar dem nästan direkt.. haha jag har blivit den som är seg och väntar med att svara. Det är självklart jättekul men ett nytt litet (och löjligt) problem har då dykt upp; Vad ska man skriva när man frågat allt man undrar? Inte nog med det har både Jake och Katie Myspace där vi också skriver till varandra. Dem verkar vara roliga och lite sådär halvgalna. ;D

Jag känner mig lite stressad inför allt jag måste göra och köpa innan jag drar iväg och det känns som om jag inte gjort något. Jag måste bl.a. fixa visum, ordna med laptop och mobil och bankkort, köpa resväska, köpa presenter till värdfamiljen (såå svårt, vad ska man köpa till var och en egentligen!?), skriva ner svenska matrecept och massa mer.

Ytterligare en viktig sak är att planera projektarbetet tillsammans med Natasha. Vi har gått i samma klass och hon ska också iväg på ett utbytesår så vi kommer troligtvis gå i samma klass när vi kommit tillbaka i trean. Natasha är placerad i Salem, Oregon och fått två värdfamiljer (en av dem var nyss och hälsade på henne i Göteborg!!). Vi tänkte att ett bra sätt att både utnyttja sitt år på bästa sätt och underlätta trean är att göra ett projektarbete om USA när vi är där. Vi har diskuterat en del om vad och det har varit jättesvårt att välja. Vi har nu valt att fokusera på den amerikanska skolan då det är något vi definitivt kommer att få uppleva i USA. Det är intressant för där kretsar ungdomarnas liv runt skolan på ett helt annat sätt än vad det gör i Sverige.

Waverly High School - Home of the Warriors


Min amerikanska skola heter Waverly High School (ca 1100 st elever) och ligger nära där jag bor. Jag har bara hört positivt om den än så länge. Mest från en tysk utbytesstudent som bor hos min första värdfamilj. Hon älskar skolan, trivs jättebra och vill inte åka hem. Hon har berättat för mig om olika events i skolan som homecoming dance, winterfest, prom och graduation. Jag fick bilder av prom och dem är väldigt uppklädda med dejt osv. Det är dock bara om man är senior som man får uppleva allt det där, så jag hoppas på att bli senior! Hon har också tipsat om klasser man kan ta och det verkar finnas massor att välja bland. Man väljer tex 5 ämnen som man läser varje dag, en termin eller hela året. Det verkar ganska enformigt, men det är bara att  vänja sig. Efter skolan är det vanligt att man sportar eller är med i någon klubb. Jag vill jättegärna prova på en sport, gärna typisk amerikansk, bara jag lyckas komma med i något lag, haha.. Skulle vara kul att joina dansteamet! Annars får jag väl gå med i en klubb. Min värdbror Jake försöker tydligen starta en skidklubb och undrar om jag kan hjälpa till, och det vill jag självklart! Iaf så finns dessa sporter att välja bland olika årstider på skolan: 


Fall Sports Offered

Cross Country -   Girl's & Boy's
Football - Freshman, Junior Varsity & Varsity
Girl's Golf
Girl's Swim
Girl's Volleyball - Freshmen, Junior Varsity & Varsity
Boy's Soccer -  Junior Varsity & Varsity
Boy's Tennis
Cheerleading - Junior Varsity & Varsity
Dance Team

Winter Sports Offered

Boy's Basketball - Freshman, Junior Varsity & Varsity
Boy's Swimming
Bowling - Boy's & Girl's Teams
Hockey
Wrestling
Girl's Basketball - Freshman, Junior Varsity & Varsity
Cheerleading - Junior Varsity & Varsity
Dance Team

Spring Sports Offered

Baseball - Freshman, Junior Varsity & Varsity
Softball - Freshman, Junior Varsity & Varsity
Track - Girls & Boys
Girl's Soccer - Junior Varsity & Varsity
Boy's Golf
Girl's Tennis
Women's Lacrosse
Men's Lacrosse 

Lansing, MI


RSS 2.0