Thanksgiving

Så har man äntligen firat den mest amerikanska högtiden. Hela veckan har jag fått frågor hur jag brukar fira thanksgiving och amerikanarna blir alltid lika förvånade och förskräckta när jag berättar att vi inte firar deras favorithögtid. Sedan kan man ju alltid undra varför amerikanrna tror att vi europeer skulle fira att the pilgrims gav amerikanarna mat. Eller hur det nu var. Fast det tänker de inte riktigt på såklart. 

Igår åkte hela familjen up north för att de ville ha chans att jaga tidigt på morgonen innan firandet. Efter jagandet åkte vi till Jackies aunts hus (tror jag). Det var ett väldigt lantligt ställe, omringat av åkrar och inga andra hus så långt ögat nådde. Huset var fyllt med traktorer i alla dess former, ÖVERALLT verkligen!  Detta lilla hus fylldes snabbt på med människor som strömmade in. Jag hälsade på flera men namnen fastnade aldrig riktigt. Och hur alla var släkt med varandra fick jag heller inte riktigt klart för mig. Det verkade som att många inte ens var nära släkt utan typ kusiners kusiners barn. De träffas under Thanksgiving och inget mer typ. I alla fall så lever deras gammelmormor fortfarande och hon verkade pigg för sin ålder. Hon var jättesnäl och ville prata med mig hela tiden. Och när hon pratade böjde hon sig framåt så hennes huvud var ett par centimeter från mig (jag skämtar inte). Anledningen till varför amerikaner älskar Thanksgiving så mycket verkar vara av två anledningar. Maten och ledigheten. (Kanske att man träffar släkten också, fast det är jag inte lika säker på). Mat i mängder fanns det såklart. Turkey, mashpotatoes, swedish meatballs (smakar ej svenskt), sallader, pumpkin pie och massa mer. Maten var okej, men inte supergod och turkeyn var ganska torr faktiskt. Efter maten gick alla barn/ungdomar/kusiner ut för att ha snöbollskrig. Sedan var det över. Vi åkte tillbaka till stugan för att de ville jaga lite mer såklart och sedan åkte vi hem. Det var min Thanksgiving det.

HAPPY THANKSGIVING!


Senior Pictures

För ett tag sen var jag och Jacob och tog våra Senior Pictures. Den första bilden kommer jag ha i the yearbook. Vi tog en massa bilder och det var jättekul. Här kommer ett urval.



Förresten så har jag ju glömt att berätta om Twilight premiären. Jag var där med Megan, Mario och Katie. Filmen började efter tolv och slutade efter två. Det var ganska kul att se allt folk som var där. Flera hade twilight-tröjor och sånt där haha. I alla fall var filmen faktiskt riktigt bra tycker jag. Lite surt bara att jag slumrade till i fightscenen men annars tror jag att jag var vaken mesta delen av filmen. De hade gjort ett bra jobb att efterlikna boken och det är alltid kul att se det man läst utspelas. Sedan kan jag säga att det definitivt kommer en andra film.. Och Edward var sjukt snygg igenom hela filmen såklart.. Bara det gör den värd att se! :D

Icecream & Brownie

GRATTIS MORMOR!! Hoppas du hade en bra dag.

Just nu är jag ganska äcklad för Jake åt just en glass-banan-protein-pulver-blandning och höll på att spy för att han tycker det smakar så fruktansvärt. Han tvingar sig att äta detta pulver istället för mat för att bygga upp sina muskler. Helknäppt, amerikaner alltså.. Den här veckan är vi lediga på fredag, vilket känns väldigt skönt. Och det passar dessutom perfekt för Twilight premiären som jag ska gå på är natten mellan torsdag och fredag. Jag är sjukt excited såklart!! Som flera andra.
Igår besökte jag coldstone som har världens bästa glass. Eftersom jag var med en tjej som jobbade där fick jag det gratis och jag valde Oreo overload (oreos, fudge, chocholate chip), som är min nya favorit! Den godaste glass jag någonsin ätit. Sedan jag kommit hit har jag blivit beroende av glass, speciellt smaken cookies and cream.



I måndags hittade vi också ett hem åt vår lilla hundvalp, som är så söt! Hon bor nu hos en snäll kvinna som var med oss denna helgen up north. Vi kallade the puppy en massa namn, bla. brownie och sparkle. Vet dock inte vad det blev..



Och en sista önskan/begäran: svenska människor, ni får vara inne mer på skype! Det var ett tag sen jag pratade svenska och jag har ett stort behov av att göra det.  Även fast jag hatar skype för det krånglar nästan alltid..

Nu måste jag återgå till fortsatt läsning av en "spännande" Sherlock Holmes-story...

Äntligen tillbaka

Jag kom nyss hem från up north. Detta är andra helgen i rad jag är där. Och det är såå segt och tråkigt verkligen. Det värsta är att minst två helger till ska spenderas där. Då har det varit fyra helger i rad! Och vad gör jag när jag är där? Precis ingenting! Jag har suttit inständ, mestadels ensam, för de andra sitter på olika platser i skogen och försöker skjuta rådjur. Att gå ut finns liksom inte, dels för att det är livsfarligt för folk springer ju runt med vapen, dels för att det snöar och är iskallt. Jag har alltså bara suttit där och knappt rört på mig och kännt mig sjuk och konstigt, det var obehagligt för jag svimmade idag. Det är skönt att vara hemma, tillbaka till lite civilization. Jake och Katie stannade kvar där uppe för att Katie var så upprörd över att hon inte dödat något rådjur. Hon ville absolut ha en andra chans och jaga imorgon också. De får skippa skolan och det är inte ens särskilt sannolikt att hon skjuter ett när hon vart ute de senaste dagarna och inte lyckats. Annars har de andra skjutit några stycken men jag tycker inte riktigt om det där och har inte velat se de döda djuren. Det räcker gott och väl att se deras blodiga händer. Inget emot att jaga, det är bara inte min grej helt enkelt. Jag fick prova att skjuta ett vapen för första gången idag. Eller Jake höll vapnet och jag tryckte på avtryckaren. 
Lite synd att inlägget blev ganska negativt men jag kan ju inte ljuga och säga att jag hade en superkul helg. En annan sak som suger är att jag inte kunnat vara med på saker mina vänner gjort här hemma.


Second Semester

Idag var jag och valde klasser för andra terminen. Jag har bara kvar två av mina klasser, dock dem värsta såklart. Jag blev faktiskt nöjd, känns bättre än denna terminens. Mitt schema:
 
1st Hour: World History (HATAR)
2nd Hour: Economics (förhoppningsvis enkelt för jag har redan läst något liknande men intressant pga. usa ostabila ekonomi just nu!)
3rd Hour: Cooking (YAY, verka superkul och jag vet flera som ska ta den klassen)
4th Hour: English (SEEEGT)
5th Hour: Psychology (hoppas på att jag kan översätta den klassen till samma ämne jag måste läsa när jag kommer hem)
6th Hour: Leadership (haha som Pedagogiskt Ledarskap.. men det verkade kul och de gör en massa fundraisers. Kanske kan översätta den med?)

Up north

Hela helgen har spenderats i northern Michigan. Och det var kallt. Och det SNÖADE där uppe. Men det var mysigt. Vi var mest inomhus och spelade kort (jag lärde dem flera spel), lyssnade på musik, läste och kollade på film. Nästa helg ska hela familjen åka upp igen för det är då Deer Season börjar på riktigt. Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra då faktiskt...

I alla fall så kom vi alldeles nyss hem. Och gissa vad? Det snöar här också. Det är fruktansvärt och jag som fortfarande inte har någon jacka.. I torsdags gick jag förövrigt hem efter dansträningen i härlig sommarkvällsvärme! What's wrong with this weather!?

Och nu är det klart! Det bli Fall Out Boy i Detroit!!! :D Men bara jag och katie, fastän jake och fler ville gå, men katie ville inte det haha.

Konsert

Jag skriver ett snabbt inlägg  för jag ska snart till skolan. Efter skolan idag åker hela familjen up north till deras cabin och är där hela helgen. De måste förbereda sig inför Deer Season typ och jag måste följa med. 

En annan sak: JAG SKA PÅ FALL OUT BOY! (Troligtvis) :D Kanske inte absoluta favoritbandet men dem är nog väldigt kul och underhållande att se! Jag och Katie har pratat om att gå länge på konsert tillsammans länge. Hon har ju aldrig gått!! Jag kanske är ett dåligt inflytande haha. Men hon måste ju få uppleva hur underbart det är att gå på konsert. Jake följer kanske med också. Dem spelar i Detroit söndagen den 14 december!  EXCITED! Taking Back Sunday spelar i Grand Rapids dagen före men eftersom jag redan sett dem valde vi FOB iställlet.  Metro Station, Oasis, All American Rejects och massa andra band valde vi också mellan. Och Killers spelar i närheten men samma dag som vi åker till Hawaii..

I tisdags var jag och jake på ett fotografställe för att ta fina bilder till våra senior picture. Vi var där hela kvällen det tog jättelång tid.. Men det var väldigt roligt! Jag kan nog lägga in bilder här framöver.

Måste gå!!

OBAMA OBAMA OBAMA

NU ÄR DET ÄNTLIGEN AVGJORT! OBAMA FOR PRESIDENT!!!
Han vann också stort i skolan så vår government klass ska få ett pris! :D

HALLOWEEN, christmas, party

Halloween är min nya favorithögtid haha!  Firandet i USA är oslagbart och något man måste uppleva själv. I fredags åkte jag till Lacyes hus där jag träffade alla andra som skulle gå trick and treating. Tillsammans med Megan och Kasie var jag utklädd till the 80's. Mario hade ångrat sig och var en basketbollspelare eller något isället. Vi var en grupp på tio pers som gick runt i ett fint villaområde. Och vi möttes av en massa barn som var utklädda till allt möjligt. Vid flera hus satt folket utanför med en stor godisskål, beredda, och där satt de resten av kvällen för folk kom hela tiden. Vi skrek "TRICK or TREAT" vid varje hus. Det kanske mest pinsamma var att vi definitivt var bland de äldsta i det området, haha. Men många äldre brukar gå runt också. Vem tackar nej till gratis godis liksom? Många hus var utsmyckade med en massa halloweensaker. Hela upplevelsen var så amerikansk. Vi gick omkring länge och min godissäck blev tyngre och tyngre. Sedan gick vi alla tillbaka till Lacyes hus, åt pizza och hängde där ett tag. Lite senare åkte Jag, Megan, Kasie och Mario därifrån för att göra något kul. Men vi kunde inte bestämma oss. Först skulle vi till ett haunted house sedan ville vi isället se Saw 5 på bio. Det slutade med att vi åkte till Walmart och var där ett tag. Vi åkte runt till massa random ställen och tillsist till Megans hus. Sedan var min sista Halloween slut. 



På lördagen gick jag upp tidigt för att åka till Frankenmuth tillsammans med min ASSE-area representant, Jan och hennes man Robert och Shiori frånTokyo. Robert från Prag kunde tyvärr inte följa med. Innan vi åkte träffade jag den familjen jag först skulle komma till. Det var lite konstigt men dem verkade hur snälla och gulliga som helst. Det tog en timme att komma till den mysiga staden Frankenmuth, som var mycket influenserad av tyskland. Folk från hela världen kommer tydligen dit, och vi åt på någon känd restaurang där dem serverade en populär kycklingrätt. Efter det åkte vi till Bronner's som är världens största Christmas store. Det var en enorm byggnad men en massa julsaker. Där var vi länge, det fanns mycket att se och jag hittade tom. svenska julgerejer. Sedan träffade jag Katie, Jackie och Dorothy vid ett gigantiskt outlet mall lite utanför och var där en stund.



Väl hemma skulle jag iväg direkt  för att träffa Kasie, Lacye och Megan på ett utemall. Vi skulle handla kläder till Livs födelsedagsparty. Vi hittade alla varsin topp på Forever 21. Festen var helt okej, men det var kul ändå!


   Jag, Kasie, Lacye och Megan

RSS 2.0