Paket från SWEDEN

ÅÅÅÅHHHH vad jag älskar er där hemma!!! Speciellt mormor haha. Tusen tack! Jag upptäckte nämligen nyss mitt underbara godispaket som anlände idag. Och ni har verkligen lyckats välja ut exakt mina favoriter och det är inte lätt! Så det gjorde min dag. Är superlycklig över denna fina överraskning. Det enda som oroar mig är att jag inte kommer kunna hejda mig att äta det. Jag vill ju spara så att det räcker länge. Tack morfar också för brevet jag fick med artiklarna.

Imorgon är Halloween. Jag är Excited!! :D Eftersom jag upplevt Halloween i detta land en gång tidigare så vet jag hur stort det är! Ett problem har varit att komma på vad jag ska klä ut mig till. Jag, Kasie, Mario och Megan ville göra något tillsammans men vi tycktes aldrig kunna bestämma oss. Så idag efter skolan åkte vi först till Goodwill men hittade inget. Sedan till ett annan secondhand affär där vi tillslut hittade fyra färgstarka collegetröjor. Vi ska vara aerobics, från 70-80-talet, med svettband, leotard, avklippta tröjor och leggings m.m! Haha det ska bli kul! Jag ska gå trick and treating med en grupp vid Lacyes hus. Fast jag ska jag inte klä ut mig i skolan, får se hur många som verkligen gör det.

Imorgon får jag skippa första lektionen för jag ska till någon breakfast med alla "nya" studenter (?). Och en sak som är bra med att vara utbytesstudent; man kommer undan med en del saker. Imorgon ska jag egentligen lämna in en historiauppsats men lyckades förflytta den tills på måndag. Yes! Jag har ett stort hemskt government prov imorgon också. I government klassen håller vi såklart på med presidentvalet och våran klass representerar demokraterna så vi ska få alla i skolan att rösta på Obama. En annan klass gör detsamma med McCain. Det innebär att göra posters, presentationer och en massa annat, och det har varit riktigt kul! Vi har gjort Obama-.buttons fastklistrade med godis som vi ska stå och dela ut till folk imorgon. Valet, som hålls på måndag, kommer gå till exakt på samma sätt som det riktiga. Den klassen som vinner får ett pris! Eftersom typ alla gillar Obama är vår vinst ganska självklar. :)

Hoppas allt är bra där hemma! Ska ni ni fira halloween?

Här kommer gay bilder på Jake. Som ska vara en... inte vet jag. Baseballgirl??

Barn Bash

Igår var jag först och såg den "efterlängtade" uppföljaren High school Musical 3. Ett måste liksom. Den var bra, mycket sång, dans och drama som förväntat - en helt klart godkänd avslutning. Det värsta var nog alla dessa förväntansfulla småbarn, klädda i sina HSM-tröjor.  De kunde absolut inte hålla tyst och en liten snorunge hostade rakt i mina pocorn medans en annan rytmiskt sparkade min stolsrygg igenom hela filmen. Efter det blev det lite shopping, men jag hittade fortfarande ingen vinterjacka. Börjar bli bråttom nu för det har varit vissa riktigt kalla dagar här.

Jag var också på en Barn bash-fest igår. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig innan, det lät ju lite bonnigt med fest i en lada  helt enkelt. Jag åkte dit med ett gäng, både Katie och Jake skulle dit, och det låg lite utanför staden mer på landet. Det var mike och kim som slagit ihop sina födelsedagsfester. Väl där såg jag en massa random människor, många jag aldrig sett. Nästan direkt åkte vi hayride. Alla klämde sig ihop på ett flak och vi åkte runt ett bra tag och det var iskallt, men trevligt ändå. Sedan när vi kom tillbaka fortsatte kvällen med dans, musik och bondfire.

Andra saker som händer här omkring: Madonna ska ha en stor koncert i Detroit! Min värdmamma ska gå och undrade om vi var intresserade. Även om Madonna inte är en av favoriterna hade hon ändå varit värd att se. Hon är ju en av världens största artister. Men ingen annan ville så det blir nog inte av. Sedan så spelar Coldplay där den 3:e november. Jag VILL VILL VILL gå så mycket att jag inte kan beskriva det, men så blir det nog inte heller. Biljetterna är ganska dyra vilket innebär att ingen annan är tillräckligt intresserad av att gå. Coldplay är i topp på de band jag önskar att se, deras senaste skiva är grym och jag älskar de gamla låtarna.

Idag fick jag också brev av ASSE om de fyra olika resor de arrangerar. Allt verkar så kul. Man kan välja mellan Florida, Californien, NYC och Washington DC eller Southwest. Jag drömmer vidare...


Amerikanare älskar att ge läxor

Ååhh vad jag är trött på alla dessa läxor!! Jag har galet mycket tills imorgon. Kan ju ge exempel på vad jag har tills imorgon ; 

Engelska
- Läsa ett katipel ur "The Great Gatsby" , analysera och svara på frågor.
- Vocabulary papper.

Government:
 - Läsa ett häfte och fylla i svar och egna åsiketer på ett papper.

History (hataar)
- öva på en sketch som ska presenteras + hitta två probs
- ett två-sidor datorskrivet papper om Vietnam
- papper ifyllt om Vietnam
- göra klart provet vi började på lektionen (värst)

Environmental Science
- 10 frågor efter att ha läst ett häfte

Just idag kanske det är lite extremt men ändå. Och strax ska jag iväg på dansträning så jag kommer få sitta uppe halva natten.. Och igår satt jag hela dagen efter att jag kommit hem från skolan också. Egentligen tänker jag hela tiden att varför bryr jag mig ens att göra något? Det spelar ju faktiskt ingen roll... Men ändå måste jag göra klart allt.

Fredagskvällen

Som vanligt går veckan snabbt förbi, samtidigt som skoldagarna segar sig fram. Den här veckan har varit allmänt jobbig av någon anledning, jag har haft en del hemlängtan. Det känns som att ingen rikitgt förstår och man känner sig ensam (inte bildligt talat)  på något sätt här borta ibland. Allt annorlunda blir för mycket helt enkelt.

Igår var det tenniskväll, Tennis banquet för killlaget. Jag visste knappt var det var, men man åt god mat  och det fanns efterrätter i mängder. Lagets spelare blev tilldelade olika priser. Det var också ett speciellt firande för seniors, däribland Jake, för att det var deras sista år. 
Efter det åkte jag, katie, david och mike (katies spanish-class hottie haha) hem till oss en stund. Vi tog med oss en massa heliumballonger från kalaset och roade oss med att prata roligt. Sedan gick vi på bio. Jag ville se Nick & Norah's Infinite Playlist eller Eagle Eye men det blev tillslut en actionfilm -kill me now-, Max Payne. Den var som jag förväntade mig, för mycket våld och dödande och flygande saker som inte passade in och en dålig story. Inget att rekomenndera från min sida.

Idag ska katie ha lite party för hennes vänner. Hon fyllde i torsdags och då gav jag henne armbandet från Snö of Sweden. Hon verkade gilla det!

Tillsist ett speciellt tack till mormor för ditt fina (svårlästa) brev, det gjorde mig glad. :)

Haha

Kom nyss hem och nu har jag äntligen fått vara med om att TP:a någons hus!! Kvällen började med att jag, Megan och Mario först skulle på bio, men istället åkte till ett spelställe som hette Zap Zone där de bland annat hade Laser Tag (laserdome). Det var himla kul fastän vi inte var så många personer. Efter det så fick vi lust att TP:a någons hus. Kasie, som inte kunde vara med idag, blev vårt offer. Så vi åkte vi till Meijers för att köpa toalettpapper och whipped cream. Haha sedan parkerade vi i närheten och smög in på hennes tomt och kastade toalettpapper och sprutade grädde lite överallt. Crazy. Hon kommer säkert misstänka oss men vi berättar inte det för någon. Det var ändå inte så farligt, inget i jämförelse med vårt TP:ade hus. Förresten vet jag nu vilka som gjorde det och en av dem var Courtney! Sjukt och jag hoppas på hämnd, hihi. :)

Den här veckan är annars ganska soft. Ons+Tors har varit halvdagar i skolan och imorgon är vi lediga! Woho! Då ska jag, Jackie och Katie åka in till Lansing och bland annat besöka MSU och Urban Outfitters. På kvällen är det vår sista hemma-fotbollsmatch. Sorgligt. 

Nu ska jag faktiskt ta mig tid att läsa lite. Jag håller på med böckerna i serien "Twilight" som alla här borta läser och älskar! Grymt bra, så ett tips; läs böckerna! Det är fyra böcker än så länge och twilight är den första. Snart kommer också filmen på bio!! :)

 

Homecoming Dance

Homecoming är nu över. Det gick fort. I lördags var det dags för dansen som folk pratat så mycket om. Jag gjorde i ordning mig och Jackie gjorde mitt hår och sen kom Dave och hämtade upp mig. Han gav mig ett armband och en blommsak man har runt handen. Fint. Sedan åkte vi till ett ställe och tog kort med hela gruppen. Alla föräldrar stod och fotade hela tiden och jag kan berätta att mitt leende blev ganska snabbt  fake och stelt. Ser konstig ut på alla bilderna. Efter det åkte vi till ett fancy ställe och åt. Det var en restaurang i ett hotell. Maten var dyr och kyparna var konstiga och spillde sås på min klänning. När vi var mätta och belåtna var det dags för killarna att betala för tjejerna. Stackars dem med tanke på notan. Eftersom vi inte ville komma när dansen börjar, för det gör bara losers, åkte vi till Lindsay's hus och hänge där ett tag. Därefter bar det vidare till dansen som var i skolans cafeteria. Det var iskallt ute, jag  höll på att dö av kyla då jag endast hade min klänning. Detta konstiga väder. Vid dansen träffade jag en massa andra. Det var annorlunda. Första intrycket var att det såg ut som ett mellanstadiedisco; i en cafeteria, lärare lite runt omkring och folk som hängde utmed väggarna. Fast det ändrades ganska snabbt, bara av att titta på sättet vissa dansade haha. Speciellt, men det var bara att lära och anpassa sig. Dansen kallas "crumping" och  går till så att tjejerna dansar och typ gungar med rumpan(vissa mer extremt än andra, haha) och killarna dansar bakom och håller oftast i tjejens höfter. Man kunde dansa lite som man ville förstås men de flesta dansade såhär. Det fanns också låtar där alla dansade samma dans med speciella steg till, tex, cha cha slide och soldier boy. Vissa såg ganska roliga ut när dem dansade. The German Kid såg mer förvirrad ut än någonsin. Stackarn. I alla fall var det en rolig upplevelse tills en tjej spydde i mitten av dansgolvet. Blää. När dansen var över tog kvällen inte slut. Vi åkte vidare till en bondfire och det var himla mysigt. Det var min kväll det :) 

      
 


Homecoming Parade & Game

Igår var en händelserik dag. Reaktionerna efter vårt uppträdande var väldigt skiftande kan man väl säga. Många tyckte att vi dansade lite väl utmanande och en lärare kallade vårt dansteam för "a bunch of sluts" en LÄRARE! Det gjorde oss alla rätt deprimerade och upprörda för det känns så tråkigt att bara för att vi dansar hip hop tolkas det helt fel. Vår coach och föräldrar ska i alla dall prata med rektorn om det. Hela skiten är egentligen extremt överdirven, för så farligt var det inte. Men inte så kul att höra folk omkring här prata om det. Jag blev nedstämd då Katie sa typ att det var ungefär vad de förväntade av dansteamet...Fast vi fick en hel del bra kommentarer också!

Homecoming paraden var ganska seg. Vissa satt på ett flak och andra gick och kastade godis. Vi åkte runt i ett område och ut med kanterna stod människor. Det var iskallt och jag tyckte det var synd att jag inte fick se paraden för att jag var i den. Men helt okej ändå.



Sedan åkte jag hem och tog på mig tjocka lager av kläder och Megan och Kasie hämtade upp mig för att åka till matchen. Där träffade vi Mario och vi gick runt och hade det trevligt. Matchen var som vanligt tråkig att kolla på fast ett tag låg vi riktigt bra till. Det slutade dock med att vi förlorade. Vi gick och pratade med kanditaterna för king och queen. Theo var en av dem och han ville väldigt gärna bli det. Jag undrade varför och det har tydligen bara att göra med popularitet. Det är en ära att vinna för då är man populär. I mitten av matchen kröntes homecoming king och queen. Theo vann inte tyvärr. Efter matchen åkte vi till en restaurang och åt Fried mozarella cheese sticks och desert. Mums!



Idag är det Homecoming Dance och det ska bli kul! Jag vet knappt mina planer inför dagen. Alla här gör så stor grej av det hela. Många har bokat tid hos frisör och ska få manikyr. Inte jag.  David ska hämta upp mig  någongång och vi ska ta kort med hans grupp och sedan äta någonstans. Jag känner inte så många, mest Hailie från dansteamet. Jag ångrar en del att jag ska gå med David, för jag ville så gärna vara med ett annan grupp där jag känner de flesta. Men jag får träffa dem på dansen istället. Efter dansen ska Megan ha bondfire så jag ska troligen dit.

Pep assembly

Weeei nu har jag gjort mitt dansframträdande inför HELA skolan. Och vad vi var nervösa innan, men när man väl kom ut där och började dansa blev man jättepeppad när folk skrek runt omkring. Jag tyckte det gick bra, men man kan ju alltid göra det bättre såklart. Många sa efteråt att det var ett av de bästa dansframträdanden på länge, och det var kul att höra. Under Pep assembly, som är i skolans idrottshall, presenteras alla skolan sportlag. Marching band spelar, cheerleaders gör uppträdanden, de har dragkamp mellan årskurserna, dansteamet dansar och kanditaterna till homecoming king och queen presenteras. Efter det åkte alla från dansteamet till ett ställe som hette Sophia's och åt. Vi kunde få vara lediga från skolan hela dagen, men vissa gick tillbaka så jag gjorde också det. Inget jag ville men man missar otroligt mycket när man är borta. Jag ligger redan efter pga. av att jag missade de första lektionerna..

Igår skulle jag, Megan och Kaisie gå och kolla på powerpuff-matcherna. Det är som amerikansk fotboll för tjejer som spelar mot varandras årskurser. Det visade sig dock inte vara speciellt populärt och det var regnigt så vi åkte och köpte varm choklad och sen vidare till Megans hus. Där lärde de mig lite danser man "måste" kunna för att hänga med på homecoming dansen! Haha det var kul! Jag är excited inför imorgon!!

En annan sak som hände igår var att Barack Obama var här i Lansing och höll tal. Dock var det under skoltid så man var tvungen att skolka för att se det. Det var många som gjorde i och för sig. Det hade vart jäkligt coolt att se kanske vår nästa president!

Snart ska jag iväg för att vara med i Homecoming Paraden. Jag ska vara med dansteamet och kasta godis eller något. Det blir intressant att se vad det är! Sedan bär det vidare till Homecoming fotball-matchen. Fast vi kommer nog förlora, men det blir kul ändå! Där berättar dem också vem som blir Homecoming King/Queen.

GO WAVERLY WARRIORS!!!


RSS 2.0