Min värdfamilj

Min värdfamilj består som sagt av pappa Jerry, mamma Jackie, deras son Jacob och dotter Katie. De bor i Lansing (ca 120 000 inv.).
Jake kommer bli en senior, precis som jag hoppas bli när jag är där (senior=prom, graduation m.m.). Han spelar tennis, baseball och är drum major. Han har bil och kör varje dag även katie till skolan, (som ligger en km bort, hah).
Katie spelar softball och är colorguard (viftar flaggor?). Vi ska dela rum och först blev jag väl inte så värst glad över att höra detta. Jag hade ett önskemål och det var att få ett eget rum. Det verkar dock bra ändå, vi ska få ett stort rum, med inbyggt badrum, massa garderober och en tv. De ska tydligen måla om rummet och hon har frågat vilken färg jag vill ha, haha väldigt omtänksamt!
Familjen har två hundar, Maggie som är en svart labrador och Sammy som är en chokladbrun labrador. De har också en katt med kattungar och en häst fast den är hos Jackies föräldrars hus.

De verkar träna en hel del och äta nyttigt vilket självklart är postivt. De odlar t.o.m. sina egna grönsaker i trädgården. Några av familjens intressen är resa, isfiske, fiske, jaga, träna, läsa,  se på film, åka skidor/snowboard, åka snöscooter,  dirt bikes (?!). Jag är emot jakt, speciellt om man har det som ett "fritidsintresse", så det skrämmer mig lite, men jag får väl bara hålla mig borta från det eller nåt.

De har också en stuga som de byggt på i fyra år men som är klar när jag kommer. Det ligger en bit ifrån Lansing nära kusten och Lake Michigan vid ett ställe som heter Silver Lake Sand Dunes. Det ser ut att vara ett jättevackert område! Och det ligger också ganska nära något skidställe.

Jag är verkligen supernöjd med min värdfamilj! Utöver detta funderar de på att åka till Hawaii i januari och säger att de jättegärna vill ha med mig också. Jag bara gapade när jag hörde att chansen fanns att jag skulle få besöka drömresemålet nr 1. Men jag vågar inte hoppas för mycket ifall det inte blir av. 

Heej och välkomna till min utbytesstudentblogg!!

Jag heter Sofia, är 17 år och bor strax utanför Göteborg. Jag går snart ut andra året på gymnasiet där jag läser samhäll-ekonomi. Anledningen till att jag skapat den här är, som namnet syftar på, att jag ska åka som utbytesstudent till USA i ett år. Jag åker med organisationen explorica och kommer att få uppleva den amerikanska kulturen, bo i  värdfamilj och gå på High School. Jag har miljoner tankar och känslor inför det kommande året! Mitt avresedatum är satt den 21 augusti och året startar med tre dagar i NYC, ett så kallat "Soft Landing Camp", tillsammans med andra exploricastudenter. Det ser jag självklart fram emot!!

Redan i januari fick jag en värdfamilj och jag var först av alla med att få en. Jag blev jättechockad då jag förväntat mig att få placering till sommaren. Familjen bodde i Lansing, huvudstaden i Michigan, och de var ett par med en yngre dotter. Skolan verkade jättebra och jag hade bra kontakt med familjen. I april fick jag beskedet att de inte längre kunde ta emot mej, då de skulle flytta till Kentucky. Jag stod helt plötsligt på noll och kunde hamna varsomhelst. Kort därefter visade de sig att min första värdmamma lyckats hitta en jättebra familj till mig i samma område!

Min nya värdfamilj består av pappa Jerry, mamma Jacklin, deras son Jake, 17 och dotter Katie, 14. De har två labradorer och en katt med kattungar. Väldigt kul med värdsyskon i min ålder och jag älskar djur så jag är jätteglad! Jag har nyss börjat få kontakt med dem. För en vecka sedan fick jag ett överraskande brev på posten från dem där de skrivit massa och skickat med foton. De verkar vara hur snälla och trevliga som helst och jag är deras första utbytesstudent!

Nu måste jag gå, skriver mer om familjen senare!

RSS 2.0