Spirit week

Ännu en vecka har gått. Inget speciellt har väl hänt egentligen, mest skola och dans. Igår var jag på min andra fotbollsmatch och det var lika kul som förra gången! Dem förlorade igen såklart, laget är sämst haha. Men jag tittade säkert bara några minuter på matchen. Istället träffas man och umgås. Jag pratade med den tyska utbytesstudenten, "the German kid"(hoppas jag inte kallas "the Swedish kid") för första gången. Han var snäll men ganska blyg och dålig på engelska så det var svårt att prata med honom. Sen var det ganska kul för det var en tjej som gillade honom och ville fråga om han ville gå med henne på homecoming. Eftersom jag pratat med honom ville hon ha hjälp av mig. Det gick väl sådär. Så nästa vecka ska vi försöka ta ut honom på lunch och få dem att gå tillsammans. Efter matchen åkte jag och några fler, bla. Megan och Courtney, och åt på Steak n' Shake. Jättegott!

I fredags började också "spirit week". För er som inte vet vad det är så är det en hel vecka innan homecoming man klär ut sig efter ett tema varje dag. De som hade dejt till homecoming dansen skulle ha rött, de som inte hade någon, ha grönt och de som var osäkra bära gult. Jag hade inget rött så jag gjorde inget. Nästa vecka är det bla. old people, the 80's och skolans färger (svart+guld). Det blir intressant. Jag är också excited inför homecoming, det ska bli kul! Fast jag är supernervös inför dansframträdandet som vi gör framför hela skolan (1300 pers) plus föräldrar. Det blir till att träna träna, man vill ju gärna inte göra bort sig. Det är hiphop dans som är ganska utmanande om man säger så. Sedan ska jag också vara med i homecoming paraden tillsammans med dansteamet och kasta godis till folk.
Själva homecoming dansen är på lördagen och det känns ganska krångligt för jag vet inte vilken grupp jag ska gå med än. Egentligen är det bara dumt att jag har en dejt för jag tror det är roligare att gå med kompisar. Antigen kan jag gå med typ Katie och hennes grupp eller med Davids vänner. Helst hade jag velat gå med Megan och Kaise men det går inte pga. Dave. Himla förvirrande, men man går iaf med en grupp och tar foton. Sedan äter man på en fin restaurang och går tillsist på dansen. Killen ska bjuda på allt. Det är så formellt så det är inte sant. Hetaste samtalsämnen just nu är vad för klänning och vilken håruppsätning man ska ha m.m.

Kattungarna blir bara färre och färre. Nu har vi bara tre små söta grå stackare kvar. En av dem är det något fel på, underkäken ser typ uppfräten ut och det är jättehemskt för dem är så söt. (bild nr 4) Och jag vill så gärna ha min lilla favorit (bild nr 2) och den är fortfarande inte tagen.  Och här kommer lite fler bilder, även av valpen, för jag kan inte låta bli:


Sleepover

Jag har alltså varit med om min första amerikanska sleepover. Och det var minst sagt annorlunda men himla kul! Hela dansteamet var inbjudna till Livs hus. Där skulle vi spraya våra boxar med olika färger. Jag gjorde min i guldfärg. Nu kanske ni undrar varför vi behöver boxar. Det är nämligen så att i vårt dansnummer under homecoming, pep assembly, ska vi ibörjan vara robotar. I alla fall trivdes alla så bra i sin robot-outfit att vi bestämde oss för att gå omkring med dem. Först ringde vi på folks hus, det var ganska knäppt haha. Sedan gick vi runt med våra boxar i affärer. Folk kollade konstigt på oss och I don't blame them! Måste sett konstigt ut. Men det var kul, haha! Resten av kvällen spelade vi "Rock band". Sedan var jag så trött så jag somnade på golvet.
 


Idag har jag och Katie gått på bio och sett "The House Bunny". Den var ganska rolig. Sedan shoppade vi på Forever 21. :) Måste fortsätta plugga!

Fotball game!

Igår var jag alltså på min första fotbollsgame! Jättekul! Allt började med att Megan och Kasie kom och hämtade mig och vi åkte till matchen. När jag kom dit hade varenda människa på sig en Waverly tröja utan jag. Man märkte verkligen av "the school spirit". Marching band gjorde ett uppträdanden ibörjan och det var faktiskt himla bra. Vårt band är tydligen ett av de bästa i Michigan. Däremot är inte fotbollsteamet mycket att skryta över. Vi förlorade. Igen. Men det spelade egntligen ingen roll, jag tittade knappt på matchen utan vi gick omkring och hade kul istället. Och kollade på allt som hände omkring, cheerleaders, och akrobater och skolan maskot. Efter matchen ville Megan och Kasie ta med mig till ett ställe som heter Cheddar's som hade en underbar efterrätt "Cookie Monster" som är en enorm glass med chocholate chip cookie, vaniljglass, med chockladtopping, fudge, grädde och cherry on the top. Mums! Jag provar nya saker här varje dag, deras utbud är stort! Sedan var vi alla trötta, och Megan hade volleyboll turnering nästa dag så vi åkte hem.

Men där slutade inte kvällen. Kaite hade massa vänner hemma och Jake likaså. Fast det var jättekul. Jakes kompis Theo som är grek lärde oss grekisk dans och grekiska ord. Theo och en annan kille, Pock, är typ genier och berättade massa intressanta saker. Tex. att nästa år kommer det troligen bli en deprission lik den 1930 här i usa på grund av deras ostabila ekonomi och massa annat sjukt. Det blev en sen kväll..


( Bild 1: Courtney, Megan, Kasie, Bild 2: Colorguard med katie, Bild 3: Marching band (jake står på stegen och dirigerar), Bild 4: Fotbollsteamen)

Idag vaknade vi av att Jackie ringde och tvingade oss att gå upp för att kolla på killarnas tennistournament. Det var  ganska kul ändå fast hur kommer det sig att jag alltid är omringad av tennismänniskor? Jag tog med mig en läxa, att intervjua 6 vuxna 10 svåra frågor om miljö. Så jag gick omkring och intervjuade masa tennismammor. Haha det var intressant, men alla är himla trevliga här :) Förresten är det jättevarmt fortfarande här, jag höll på att dö av värme idag.. Nu måste jag gå ska kolla på mobil och sedan åka iväg för att ha sleepover med dansteamet. 

Uppdatering

Ännu en skolvecka har passerat. Jag har läxor och träning. Jag måste lära mig en massa danser uttantill och det är svårt men kul. Skolan är okej, och än så länge har jag straight A's, men så är det oftast ibörjan. Min history klass är jättejobbig med läxor och nya projekt hela tiden. Min government klass är okej, inte så svår. Art är kul vi bara tar det lugnt och målar. Håller på med ett självpoträtt just nu. English är en svår klass. Det går bara inte liksom men jag tror läraren förstår. Han är förresten snäll, men man tror han är jättesträng och elak. Detta på grund av hur sarkastisk han är. Fast det är himla roligt nu. Sedan lunch. Oftast tar jag med mig mat men ibland äter jag ute. Runt skolan finns verkligen alla snabbmatsställen man kan tänka sig! Idag åkte jag med Megan (snäll tjej i min govt klass) till tacobell för första gången. Det var faktiskt gott. Sedan har jag Environmental Science, en okej klass. Idag var soft för vi gick omkring och samlade in papper i klassrummen på skolan. Sist har jag Computer Media där vi inte gjort mycket på grund av att datorerna inte funkar bra än.

Idag är det fotballsmatch som jag ska gå på. Ska bli spännande att se vad det är för något, alla verkar vara taggade i alla fall. Ska dit med Megan och Kasie (tjej i mitt danceteam). Min skola spelar mot en annan i närheten. I det laget spelar Robert, utbytesstudenten från Prag, så det ska bli kul att se honom spela haha. Marching band är en stor grej på vår skola och de uppträder under matchen. Jag tror det typ är 100 pers med.

Jag vet inte om jag har så mycket mer intressant att berätta. Eller nu i veckan frågade Dave mig om jag ville gå med honom till The Homecoming dance som är snart och jag sa visst. Det är helt okej för han är väldigt schysst och jag känner honom bra för han hänger en del i vårt hus. Fast han är besatt av tennis.. Det är vanligt att man bara går som vänner och man är tillsammans som en grupp och äter innan dansen typ.

Den här helgen har jag mycket plugg tyvärr på grund av den hemska skolveckam jag har framför mig. Ska dock skjuta upp allt tills Söndag. Ikväll kommer några över och imorgon ska jag på sleepover med danceteamet så det blir förhoppningsvis kul!

Vet ni vad jag nyss läste!? Svarta änkan har kommit till sverige!! Helt sjukt. Min största skräck liksom. Och den existerar här omkring.. Det är förövrigt den första artikeln jag läst sen jag kom hit typ. Har noll koll på vad som händer i vår värld, speciellt i lilla sverige! Jag fattar varför amerikanarna inte är så allmänbildade..

Dress shopping

Här har det fortfarande inte slutat regna och även thunderstorms förekommer. Det har att göra med orkanen i Texas. Men vädret ska tydligen bli soligt och fint nästa vecka.

Idag har jag varit och shoppat för att hitta en klänning till Homecoming, som den 4 oktober. Efter mycket provande var det två klänningar jag valde mellan. En jättefin vinröd i siden och en fin svart i sidentyg också. Det blev tillslut den svarta och min värdmamma ville absolut köpa den åt mig. Väldigt snällt av henne. :) Nu gäller det bara att hitta skor och accessoarer till.

Jag var också för första gången i downtown Lansing och såg bla.  the Capital Church och Michigan State University. Sedan åkte till en dansaffär där jag köpte allt jag tydligen behöver för att jag är med i dansteamet och det var mycket. Vi var på ett mall i East Lansing (Jag bor i västra delen, "Delta Township") och där hittade jag en tröja från Tommy Hilfiger och en tröja från American Eagle Outfitters. 
 
Och nu måste ju Clara vara framme i New York! Man kan inte annat än att bli avundsjuk.. ;) Snart måste jag börja göra mina homeworks. Varför blir alltid Söndag, pluggdag? och imorgon är det skola..

Regndag

Hela dagen har det regnat här. Idag har jag varit på möte och träffat två andra utbytesstudenter i området hos min Area Representative Jan. Det var en kille från Prag och en tjej från Tokyo. Dem var schyssta och går på skolor i närheten. Anledningen till att vi är så få utbytesstudenter i Lansing är tydligen att många familjer här har det svårt ekonomiskt nu. Det tycker jag är synd för det är kul och intressant att träffa folk från andra länder som är i samma situation som en själv. Vi gick  i alla fall bland annat igenom en bok om hur det är att vara utbytesstudent typ. Vi ska träffas allihop med jämna mellanrum och åka på utflykter som Jan planerar. 
Jag vet inte om jag berättat det men det finns faktiskt en utbytesstudent på min skola. Han är tysk fast jag har inte fått någon chans till att prata med honom än..
Annars har jag mest tagit det lugnt idag. Kollar på massa filmer med katie och noelle.  :) Och de har plattat mitt hår! 

                 


Danceteam

Nu är jag äntligen involverad i en sport på skolan, danceteamet! Jag var med på den första träningen idag. Det var kul och alla var trevliga. De hade redan börjat med dansen vi ska göra inför homecoming men jag försökte hänga med. Jag har träning  på tisdagar och torsdagar 3:45-6:00 varje vecka fram till februari. Utöver homecoming ska vi göra uppträdanden på winterfest, och alla basketbollmatcherna plus danstävlingar. I'm excited! :D

Och VET NI? Jag ska till Hawaii i januari!! weei :D Biljetterna är bokade! Vi måste ta ledigt från skolan en vecka också! :)

Nu måste jag plugga, har två quiz imorgon..

Homework

I fredags hade jag alltså ett nytt schema igen. Det gick ganska bra antar jag. Hade en presentation inför klassen i English 12, där läraren sedan berättade vad som var bra/dåligt. På Computer Media var gruppen överfull och datorerna kan man inte använda än så vi kollade på film, A Knights Tale med Heath Ledger. Alltså den bästa lektionen.

Fredagen var annars en stor dag eftersom att det var American fotball game och en stor festival, så kallad Wavapalooza, i skolan för att samla in pengar. Eftersom Jackie höll i allt så erbjöd jag mig att vara voluntär och hjälpa till. Jag fick göra en del, bla. samla in lotter och dra vilka som vann olika saker med jämna mellanrum. Jag vann faktiskt själv, ett set med lotion och perfymer. :)

Att det var fotbollsgame märktes tydligt i skolan då alla cheerleaders och fotball-players gick omkring i sina dräkter. Under the fotball game så gjorde Katie och Jacob framträdanden med deras marching band. Vi förlorade dock. Efter matchen kom en massa kompisar över för att ha sleepover. Det var väldigt kul och vi både lade oss sent och vaknade sent. På lördagen gjorde vi inte mycket annat än att leka med kattungarna och gå till Drews hus och bada i poolen. På kvällen satt jag och Katie och gjorde vår enorma historialäxa. Det är helt sjukt egentligen hur mycket vi har fått över helgen. Jag har fyra olika läxor och alla är svåra och tar TID. Idag har vi liksom fortsatt att göra läxorna och jag kan säga att jag inte ens är klar med min Historia läxa plus att jag inte börjat med någon annan läxa. Straffet för att jag valde Honors History liksom. Det var inte riktigt såhär jag ville att det skulle bli, trodde jag skulle ha det slappt. Måste plugga vidare..

Här kommer i alla fall lite bilder på våra söta små sex kattungar:


Schema ändring

Idag var min tredje skoldag. Ganska segt. Och jag har märkt att här finns en hel del konstiga människor. Tex. i Government-klassen blev jag placerad bredvid en skum tjej. Det första hon säger är "I don't like strangers, they make me nervous" och glor på mig. Ehh okej, trevligt att träffa dig också typ.

Jag har nu tagit bort min matte. Känns skönt för jag hade inte orkar med det. Läraren blev besviken men så fick det bli. Fick också byta om på klasserna lite. Jag är krånglig. Så nu har jag:

- Honors World History/Geography
- Government
- Art
- English 12
- Environmental Science
- Computer Media

Får hoppas på att jag kommer att vilja behålla dessa klasser. Det känns bra i alla fall. Fast jag tycker det känns tråkigt att jag var tvungen att byta English 12 klassen från 6th hour till 3rd hour för det var i den klassen flest trevliga människor fanns. 

Första skoldagarna

Jag har precis avslutat min andra skoldag på Waverly High School. Igår åkte jag till skolan med jacob och katie. Tyvärr känner jag ingen i någon av mina klasser. Min första klass igår var US History med bara Freshmen's. Jag kände mig inte speciellt sugen på att ha den där klassen tillsammans med dem i ett år så idag var jag och bytte den mot World History/Geography med bara sophomores.

World History/Geography - Säkert något liknande jag tagit innan men jag var tvungen att ha någon History class. Katie har den här klassen så det är bra. Dock hatar hon den läraren och efter en minut är jag redan irriterad över att han säger okay? efter exakt varenda mening.

Government - Mest Juniors och Seniors. Helt okej än så länge. Läraren är en skön typ.

Art - Verkar ganska kul och inte så svår. Läraren är bra, och är känd som den snygga läraren haha..  

Trigonometry & Analysis - Varför i hela friden valde jag matte??? Jag står inför ett jobbigt dilemma. Min mattelärare är världens snällaste och hon är SÅ excited över att ha mig. Hon har haft utbytesstudenter innan och saknar dem så mycket så hon blev jätteglad när hörde att jag skulle ha hennes klass. Fick t.o.m en kram mitt under lektionen. Det var förövrigt hon som hittade min värdfamilj då hennes kompis som först skulle ha mig inte kunde längre. Jag har dock insett att det är typ exakt likadan matte som jag precis haft fast på amerikanskt konstigt vis. Läxa VARENDA dag och jag vet inte om jag orkar ha den klassen. Hur ska jag göra??

Sedan Lunchpaus. Man kan äta i cafeterian, ta med sig mat eller åka till något ställe. Första dagen åt jag min medtagna mat och andra dagen åkte vi till mcdonalds. Och det var vi inte direkt ensamma om, en lång kö till drive in. Fast det är stressigt har typ bara 35 min rast.

Environmental Science - Läraren är jättesnäll och entusiastisk. Hon planerar utflykter och massa saker, blir nog bra.

English 12 - En klass med bara seniors. SVÅÅR. Hallå jag kan ju inte ens engelska kanppt. Jag har läxa tills imorgon och jag fattar typ ingenting. Känner mig ganska hopplös. Jag tycker inte om läraren, han känns så sträng och är väldigt sarkastisk. Han sa typ att ville man prata med honom ska man hålla avstånd. Jag vågar liksom inte prata med honom då. Men det var några schyssta människor där och en kille sa att om jag behövde hjälp med läxorna kunde han hjälpa. Men jag fattar inte hur jag ska klara den här klassen..

Skolan är stor med massa människor så man knappt kan ta sig fram i korridorerna. Man känner sig himla lost och liten. Sedan hatar jag alla dessa regler och att man måste springa mellan klasserna för att hinna. Och man får absolut inte lämna klassen. SÅN skillnad från svenska skolan så ni fattar inte. När jag berättar för folk om den stora skillnaden blir de helt chockade och vill åka hit, haha. Annars kan jag säga att det är ganska tufft att vara utbytesstudent. Det är inte så att folk bara börjar prata massa med en bara för att man är det. I alla fall inte på min skola. Vissa gör men många håller sig till dem de redan känner. Och jag känner typ ingen, men får hoppas att det blir bättre om några dagar (veckor, månader??). Och alla dessa läxor man får. Jag har typ fyra läxor tills imorgon och jag fattar hälften av dem. Wei.


Vårt hus har blivit TP'ed

Okej det är något jag bara måste berätta som är så HIMLA KUL! Hahaha. När vi kommer körande hem från att ha varit uppe i the cabin möts vi av en minst sagt udda syn som gör så att jag inte kan sluta skratta. Någon har TP:ing vårt hus! Någon har alltså toilet papered vårt hus. Och Jakes bil var helt igentejpad. Svårt att berätta så här kommer bilder:

 
Vi vet fortfarande inte vem som gjort detta men vi har tydligen fiender.. Troligtvis Jakes vänner? xD

Kom nyss hem vi har gjort lite ärenden och hittade en skandinavisk hylla på ett supermarket! Köpte knäckerbröd och mariekex. Annars kan jag också berätta att mitt svenska godis är himla populärt. Utan Saltlakrits såklart. Alla hatar den, fast Drew och David tyckte det var okej..

Imorgon börjar skolan! Ahhh, wish me luck! Måste sova, Godnatt!

Labor Day Weekend

Nu har jag kommit hem efter fyra dagar uppe i deras cabin. Det har varit väldigt kul och vädret har varit hur bra som helst. Vi åkte upp på torsdagen, det tog ca. 2 timmar men det var okej för vi kollade på film. Det var jag, Katie, Jacob och Drew som åkte upp tillsammans med Jackie. Deras cabin var himla fin och mysig. Det mesta var gjort av trä fast den är inte riktigt klar än. Jerry var där ör han jobbar där uppe. 


Katie och jag delade säng


På fredagen åkte vi till en privat strand vid Lake Michigan. Det var Drews släkt som bodde där i ett enormt hus med havsutsikt. Vi badade, solade och spelade volleyboll. Vattnet i Lake Michigan är sötvatten men det ser ut som vanligt hav. Sedan kom även David och hans föräldrar upp. Familjen jag bor hos har några släktingar som bor i närheten. Deras cabin ligger annars ganska öde i skogen. Men det är fint, natuen är lik den i Sverige. De har en massa saker som  Dirt Bikes, Quads och traktorer. Jag fick åka Quad med Katie och det var kul och läskigt! Hon visade mig deras mark som dem äger och det är hur mycket som helst! Jag fattar inte vad de ska göra med all den marken men det är mest till för deras "hunting". Vi åkte också och badade i deras mormor och morfars damm och så kom det massa andra människor typ deras kusiner.



På Lördagen åkte vi allihop  till en strand vid Lake Michigan som heter Silver Lake Dunes och solade och badade. Jag blev bränd såklart.. Där finns stora mängder av sanddynor. Vi åkte runt med en sand dunes buss med guide och allt. Senare åkte vi och fiskade i dammen med allihop. Jag fick en fisk, haha. Sedan åkte vi tillbaks till stugan och spelade kort och de låtsasdrickte öl så att föräldrarna skulle bli chockade eller nåt. Vi skulle sova i tält med det slutade med att bara killarna gjorde det.




Söndagen, Labor Day, skulle vi ut och testa Tubing ner för en flod. Det var intressant. Vi satt i ringar i iskallt vatten och försökte ta oss fram i grunt vatten typ. Haha lite misslyckat men ändå kul. Sedan ville killarna åka och spela tennis så jag och Katie hängde på och gick omkring i staden som heter Hart. Därefter åkte vi till dammen igen. Den är omringad av gigantiska husvagnar med massa pensionerer. Vänner till Jackies föräldrar. På kvällen bestämde vi ungdomar (Jag, Katie, Jacob, Drew och David) för att åka till Silver Lake. Det är en stor camping med massa aktiviteter man kan göra. Vi startade med att åka Go-Cart. Det var jättekul! Sedan skulle vi spela minigolf men det var stängt så vi åkte vidare till ett glasställe. Det var väl ungefär vad som hänt i stora drag. Det har hänt så himla mycket och jag är med om nya saker hela tiden. Många har sagt att jag knappt kan komma till en mer amerikansk familj och de har nog rätt. 


RSS 2.0