Dance Brazil

Jag jobbar för tillfället på ett dumt ekonomi paper. När jag är klar med det är jag inte längre behind sedan Hawaii så det är skönt. Jag kom nyss hem från en dansföreställning. Först så gick hela danceteamet ut och åt och sedan åkte vi till ett ställe i East Lansing vid MSU där det var Brazil Dance. Det var hur coolt som helst verkligen. Dansarna var sjukt begåvade och det var intressant att se.

Den här helgen har väl inte hänt nåt spännande egentligen. I fredags kallade de upp mig och några andra elever. Vi fick alla en orange lapp där det stod att vi var inbjudna till en breakfast award på fredag och skippa 2nd Hr. Det är tydligen en av mina lärare som utnämnt mig haha. Ingen aning vem. Annars har jag bland annat varit och sett Friday the 13th med några vänner. Den var för gory för min smak. Man vänjde sig liksom vid morden. Fast jag måste tillägga att där fanns en del kreativa sätt att bli mördade på. Jag har också spelat Laser Tag och det är alltid kul. Eftersom det bara var vi så fick alla som jobbade där hoppa in och spela mot oss. Gissa vilka som vann stort..

Nu ska jag sova. God Natt!

18

Jag är nu 18 år och myndig. Men det har inte spelat någon direkt roll här i USA. I söndags var min födesedag och jag började dagen med att öppna paket från Sverige och ett från Norge. Det var jättefina saker jag fick, mycket fina smycken! Tack allihop! Det var också en trevlig överrasking att få två telefonsamtal från Sverige. Sedan blev jag firad av familjen med mat och tårta. De hade också bjudit David och hans föräldrar och den snälla tanten Mrs. Arnold. Jag fick fina guldörhängen, ett par från Katie och två från min värdmamma. Och några fler saker. På kvällen hade jag några vänner över och så fick jag lite presenter av dem. Jag gillade  speciellt Kasie's present för hon hade ordnat med en massa foton som involverade mig och vad jag gjort under året hittils. Kul som minne.



Skidåkningen i måndags blev aldrig av. Vi ska dock försöka att göra det någon helg framöver, och jag vill verkligen! Speciellt när man hör alla där hemma som åkt en massa skidor.

I tisdags hade jag dansframträdande under basketmatchen. Vi gjorde vår pom rutin och det gick bra. Annars har det väl inte hänt så mycket spännande.  Eller just det! Jag och Kasie signade upp för tennislaget idag haha. Jag känner att det är dags för mig att lära mig spela nu.. Det blir förhoppningsvis kul men vi har träning varje dag direkt efter skolan.

Nytt schema

Jag har helt glömt bort att berätta att mitt dagliga skolschema har ändrats ganska mycket. Jag avslutade mina kurser, alla A's som slutbetyg och på alla final exams så jag är nöjd. Min värdmamma sa att jag var utnämnd Valid Victorian vilket innebär att jag hade bäst betyg av alla seniors. Fast jag är ju utbytesstudent så det gick ju inte. Ganska sjukt faktiskt. Denna semestern har jag:

Honors World History/Geography - Samma klass. Jag hatar den här klassen på alla sätt och vis. Usch.
Economics - Intressant med bra lärare, men troligtvis den hårdaste klassen. Jag trodde det skulle bli superenkelt för jag redan läst mycket ekonomi, men det är helt annorlunda. Vi har också läxor i mängder! 
Cooking - Haha, så slapp klass. Jag har mina två bästa vänner i den så det är kul. Vi flummar och misslyckas på alla våra recept typ. Även om det är enkla saker som pannkakor, muffins, french toast och omelett..
English 12 - Samma klass. Väldigt svårt såklart för jag har Mr. O som är en väldigt tuff lärare. Men han är bra och snäll mot mig så jag lär mig mycket.
Psycology - WFT! Helt skum klass verkligen med världens mest orginella lärare. Han kör en Harley Davidson MC, snackar om sitt privatliv och delar med sig av kriminella fall  han går igenom som psykolog. I förrgår gjorde vi ett intessant test om racism och annat nyss. Testa! :  ( https://implicit.harvard.edu/implicit/demo/selectatest.html
Astronomy - Fortsättning på Environmental Science. Jag bytte dock klass, så nya männiksor.
(Jag hade först valt Leadership men bytte ut den klassen för jag stod inte ut.)

Veckorna sedan jag kom hem har varit tuffa. Att ta igen två veckor i 6 olika klasser är inte kul. Jag är fortfarande behind. Jag trodde mitt schema skulle bli enklarare denna terminen men det är istället tuffare! Dock så gillar jag mitt nya schema mer än förra årets.
 
En skum sak hände i tisdags. Det var helt plötsligt varmt ute! Jag gissar på runt 15 C och det kändes som vår! Redan nästa dag blev det dock kallare och nu är det tillbaka till vinterkallt igen. Jag fattar verkligen ingenting.

Igår var det dags för basketgame igen och vår dans performance. Vi gjorde batman-routinen som jag aldrig gjort tidigare. Jag blev målad till Two-Face. Massa smink på ena sidan av ansiktet, klädd i kavaj och slips. Haha synd att jag inte tog ett kort. Efter det åkte jag till Megans hus tillsammans med Kasie, Mario och Fabian och var där resten av kvällen. Imorgon är det min födelsedag. Känner mig inte så excited precis.. Jag fick tre paket, två från sverige och ett från norge i torsdags! Jag väntar med att öppna dem tills imorgon. :D

Happy Valentine's Day!


Winterfest

I fredags var det dags för Winterfest. Det liknar Homecoming, med pep assembly under skoltid och dans på kvällen. Men istället för en fotballsmatch innan dansen så var det en basketmatch. Jag tog ledigt mina första hours för att dansteamet skulle dansa inför hela skolan under pep assembly. Självklart var det nervöst innan. Vi gjorde en hip hop dans till mixad hip hop musik som jag fått lära mig på en vecka. Jag tycker ändån det gick över förväntan och många sa att det såg riktigt bra ut. Efteråt gick hela dansteamet ut och åt breakfast. Alla tyckte jag var konstig som åt sylt till mina pannkakor. Sedan åkte vi tillbaka till våra två sista hours.


B1: Danceteam, B2: Liv, Jag, B3: Jag, Kara, Haylie, B4: Haylie, Kara, B5: Kasie, Liv, B6: Porsha, Lacye, B7: Jag, B8: ?, Coach

På kvällen var det dags för dansen. Vi hade massa planer, och det involverade Megan och hennes hus. Dessa förstördes dock då Megan blev sjuk och inte längre kunde vara med. Ändrade planer och jag träffade dem andra hos Lacye's. Det blev en lite annorlunda mixad grupp men vi hade massa kul ändå. Vi gick och åt på Red Robin's, som är en amerikansk hamburgerestaurang. Det var gott. Vi åkte aldrig och kollade på basketmatchen. Sedan var det dags för dansen. Det liknade Homecoming på alla sätt. Samma sorts erhm annorlunda dans som kallas twirking. Men det var faktiskt jättekul och jag dansade nästan hela tiden och var helt slut efteråt. Efter dansen var det bestämt att vi skulle träffas hos Megan, men eftersom det inte gick åkte vi hem till mig en kort stund.


B1: Jag & Katie, B2: Kasie, Jag, Lacye, Nathalie, B3: Kasie, Mario, Jag, Fabian, Lacye, Adrian, Nathalie. B4: Mario, Kasie, Fabian, Adrian


Maui, Hawaii

Jag ska försöka att dela med mig av mina fantastiska upplevelser på denna paradisliknande ö. Vi bodde hos värdfamiljens vänner. De är släkt på något vis med Wela, och vi bodde hos hans son Michael och flickvän Dawn, i ett mindre hus bredvid deras hus. Det bodde jättefint, med lång palmallé och havsutsikt, i staden Wailuku. Wela pendlar mellan Hawaii och Alaska, men han och hans son är båda uppfödda på Hawaii. De tog med oss över hela Maui och visade oss platser som inte ens turister får chansen att se. Vi åkte mycket bil, kringelikrokvägar och fick se vackra landskap. Jag tog miljontals bilder så här kommer ett urval av dem.



Jag har testar surfing och boogie boarding som var jättekul! Eftersom att både Wela och Michael har surfat sedan dem var små var de jättebra på att lära och hjälpa oss. Vi startade med några lugnare vågor och jag stod upp på brädan redan första försöket. Det jobbiga var att paddla tillbaka ut och vänta på bra vågor. När vi gjorde boogie boarding var vågorna enorma och man slungades med och färdades i snabb fart ända in till stranden. Vi åkte till ett känt surfställe, Honululu Bay och kollade på bra surfare. Vi har också snorklat en del och letat efter snäckor på stranden. Jag hittade en massa fina.




Vi har åkt till en park och en tropisk trädgård. Där vi fick se vackra blommor, träd, berg och natur. Jag visar min kärlek till palmer. På en av bilderna kan man se ett änglatrumpetträd i bakgrunden. Dem växer vilt här. Jag såg också regnbågar överallt. Grymt vackert.




Vi gjorde längre utflykter också. En dag åkte vi till Hana som ligger på andra sidan av ön. Det tog hela dagen och vi åkte på smala krokiga vägar i bergen och såg massa fina saker. På vissa ställen var det regnskogeaktigt och utmed vägarna såg vi många vattenfall. Vi stannade vid ett speciellt ställe som kallas Blue Pool och det är världskänt. Dock så låter ägaren inga turister komma in dit längre, men efter en lång övertalning fick vi komma in, endast pågrund utav att Wela och Michael kände honom. Det var vackert. Innanför havet fanns en sötvattenpool med vattenfall som vi badade i. Sedan åkte vi vidare till ett coolt ställe som hette Waianapanapa med vattenkällor där man simmade in i grottor. Jag satt på en klippa i grottan där en hawaiiansk prinsessa blev mördad för länge sedan.

 


En annan dag steg vi upp mitt i natten för att åka högt upp till ett berg och se världens närmsta soluppgång. Vi satt och väntade där en evighet och frös ihjäl men det var ändå coolt att se.




Ett av mina favoritställen var den mysiga staden Lahaina på Mauis västra kust. Det fanns massa surfaffärer och annat kul. Bilden med trädbakgrund visar ett enda träd som var så stort. En kväll åkte vi dit med Wela för att se en show som handlade om Hawaiis historia.




Vi fick också se valar. Man stannade längs vägen och kollade på dem när de hoppade och sprutade vatten. En dag var vi på en marknad med massa andra turister. Jag träffade ett par norska ungdomar som jag snackade svenska med. Det var de första skandinaviska människor jag sätt sedan jag kom hit.




I slutet regnande det två dagar, varav en dag då vi skulle ut med båten och fiska så det var synd. En dag stack alla och jagade. Jag var kvar hemma med min värdmamma. När de kom tillbaka hade de skjutit getter. De hade också hittat tre små getungar som var jättesöta och som hade blivit av med sin mamma. De tog dem hem till huset och nu ska de bo där. De brukade tydligen göra så.




Det var inte kul att åka hem. Det enda vi aldrig gjorde var att se delfiner och att dansa hula. Wela är förresten världens skönaste och speciellaste människa. Hans hawaiianska dialekt gjorde det svårt att förstå honom men han pratade på hela tiden. Han berättade de mest facsinerande historierna och man undrade om hälften var sant. Han har varit över hela världen och jagat alla möjliga djur. Speciellt i Afrika och han har världsrekord i at ha skjutit största bisonoxen osv. I huset fanns allt från flodhästfötter till elefantbetar och hajben. Sista bilden är jag och älsklingsvalpen Melli.


Dance competition

Jag är hemma. Usch Fy Blä. Inte så trevligt att komma tillbaka till kylan och verkligheten. Hawaii var AMAZING. Det är så vackert där och varmt och underbart. Jag berättar mer senare och visar bilder.

Jag kom hem igår kväll efter många timmars flygande. Jetlaggad minst sagt. Flög från Kaholoui till Honolulu och sedan till Seattle och tillsist till Detroit. Jag sov inte på över 24 timmar. Behöver jag berätta att jag är trött? Idag steg jag upp tidigt för att åka till danstävlingen som var i St. Johns. Det skulle ta en halvtimme med bil, men vi anlände där en och en halv timme senare. Kasies mamma kör tydligen alltid vilse och skyllde på Michigans dåliga skyltning. Jag fick höra hur mycket bättre Florida är ett antal gånger. Eftersom jag missat så många träningar kände jag mig inte tillräckligt förberedd för att dansa även fast coach sagt att jag fick. Det kändes inte rättvist mot de andra så jag stod över. Fast jag måste medge att jag ångrar det en massa nu i efterhand. Jag ville ju vara med där ute och dansa de danser som jag faktiskt kunde. Jag fick i alla fall chansen att se masssa andra dansteam och många var jätteduktiga. Vårt dansteam gjorde en hip hop dans, en pom-rutin och vår batman dans. Tyvärr kom vi inte så högt upp på prispallen, men många gillade våra batmankostymer.



RSS 2.0