Hawaii - Here I come!

Aaahh jag kan inte fatta att det är sant. Tack så mycket för att jag får åka, bästa julklappen någonsin. Snart är jag i varma underbara paradisliknande Hawaii. Ikväll åker vi ner till Detroit för att sova en natt på hotell. Imorgon går flyget. Vi mellanlandar i Seattle, en stad jag gärna velat se mer utav. Sedan flyger vi vidare och landar i Kahului, Maui, Hawaii. Jag är så excited, kan knappt vänta!!! Så mycket jag ser fram emot; snorkla, surfa, se delfiner och valar och att dansa hula hula såklart, haha! En sak jag inte är lika exalterad över var när jag hörde att det självklart kommer att bli en hel del hunting och fishing. Är jag förvånad? Nej. Segt, men hoppas på att jag får ligga och sola på stranden eller något när de fördriver tiden på det sättet. För inte tänker jag döda djur på Hawaii inte. 

Har nästan packat klart nu.. Hemma igen är jag den 30:e Januari. 
Ha det jättebra allihopa, nu drar jag!      ALOHA!
 

 
 
 
 

 Somewhere over the Rainbow - hawaiianska sångaren Israel Kamakawiwo'ole

My Bloody Valentine

Igår var jag på bio med Megan, Kasie, Mario och David. Vi såg den nya 3D skräckisen My Bloody Valentine. Lite för gory för min smak men det kändes så verkligt med 3D effekten. Kanske något för alla framtida biofilmer? Det tar i alla fall filmer till en helt annan nivå. Jag rekommenderar den definitivt på grund av de coola effekterna 3D ger.
 



            

Iskall Dag

Andra snödagen vi haft. Jag ville inte ha en snödag idag för det var sista dagen för exams. Men det går liksom knappt att gå ut.  Egentligen var det förresten inte snödag utan skolan stängde pga. av kylan. Tidigt imorse var det -25 F = -31 C.  Nu är det väl lite varmare får jag hoppas. Att dra till Hawaii och värmen känns som det ultimata just nu.

Jag har haft fyra av sex final exams. Jag har fått A på alla hittils så jag är nöjd. Har dock lite ångest för allt jag behöver ta igen när jag kommer tillbaka. Sex ämnen som jag missar nio dagar av varav fyra är nya ämnen. Plus att jag missar massa dansträningar och kommer vara helt totalt efter. Hjälp. Ska försöka att inte tänka på det dock.

Förresten är det jättetråkigt att ingen kommenterar, då känner man inte för att fortsätta blogga. Jag har ju en del besökare men ingen verkar orka lämna en kommentar. Jag vill ju veta vilka som är mina läsare..


Final Exams

Idag är en sådan där superiskall dag då man inte vill gå ut. 1 F = -17 C i morse!!

Igår var det två basketball games, först tjejernas sedan killarnas. Detta innebar två dansuppvisningar. Vi kom fem minuter innan den första uppvisningen och jag var jättestressad, så det gick dåligt. Sedan fick vi vänta i en evighet innan det var dags för nästa. Vi pluggade lite inför exams och jag och Kasie gick till skolans swimming pool och kollade på killarnas simtävling. Sedan var det dags att dansa igen, vi gjorde vår hip hop dans. Det gick mycket bättre den gången. Förresten sa coach att jag kanske kan vara med och dansa två nummer på tävlingen (Batman+pom-pom) som är en dag efter att jag kommer tillbaka från Hawaii. Så det är jag jätteglad över.

Jag kom alldeles nyss hem. Idag var vår första final exams-dag och jag hade det i World History och Government. World History var ganska svårt, massa kluriga frågor. Och de två sista var att skriva långa essays, hann knappt klart. Men det gick nog ganska bra ändå. Government var löjligt enkelt. Halva delen skulle man matcha en massa vocabulary words med definitions och andra var multiple choice. Eftersom han hade berättat exakt vad som skulle komma gick det bra. Han har sagt att hans metod som lärare är att undervisa på ett så enkelt sätt som möjligt, aldrig ge läxor och så vidare. Och det har verkligen funkat för jag känner att jag lärt mig sjukt mycket. (Fast vad har jag för nytta av att veta allt om hur Usa's Government fungerar??) Jag var klar först av alla, redan efter 40 min (vi har 1,5 h på oss), och det har nog aldrig hänt tidigare då jag är alltid är kvar bland de sista på prov.

Vi hade en halvdag tack vare exams så vi slutade 11. Jag, Kasie och Megan gick ut tillsammans och åt på en mexikansk restaurang. Det var väldigt gott. Sedan åkte vi till ett shoppingmall för att kolla på klänningar till Winterfest som är den 6 Februari. Jag ska inte ha dejt den här gången utan gå med en grupp vänner. Det blir nog roligare. Tydligen hade Mario bjudit med den tyska utbytesstudenten Fabian också haha.

Nu måste jag börja plugga inför imorgon. Främst för English men jag har också exams i Art. BLÄÄÄÄÄÄÄ.


Vad Två Öron Klarar

Ibland händer det otroligt jobbiga saker. Just för att man är helt själv krävs det att man är extra stark. Jag har mått dåligt hela helgen. Är nog sjuk. Nu är jag är tvungen att plugga, förbereda mig inför alla exams. Inget kul alls. En annan tråkig sak är att jag inte får vara med och tävla i danstävlingen. Bara för att jag missar så många träningar  och basketbollframträdanden när jag är bortrest. Coach sa att jag kanske får vara med på Batman-routinen iallafall. Hoppas.

Hockey Game

I lördags följde jag med Megan, hennes syster och pappa på hockey i East Lasning. Det var MSU (Michigan State University) emot Alaska. Det var kul, en massa folk verkligen. Tyvärr så förlorade MSU. Universitetet här i Lansing är jättepopulärt och var ett av USA's första universitet. East Lansing består i stort sett av ett jättestort campus. Ett annat lika populärt college här i närheten är University of Michigan.



Idag hade jag min första skoldag sedan Winter Break. Det är fruktansvärt, så mycket i skolan nu. Nästa vecka har vi stora exams i alla klasser. På allt vi gjort denna termin. Men det känns inte så hemskt för när det är över är det äntligen dags för Hawaii. Känns ganska sjukt, men underbart!!!

Happy New Year!

Gott Nytt År! Jag kan inte förstå att det redan är 2009! 2008 är slut och existerar bara i mina minnen. Och jag har så många värdefulla minnen från det året, som jag förhoppningsvis kommer att minnas för alltid. Det har varit ett händelserikt år och jag ångrar inte mitt beslut att åka som utbytesstudent. Halva tiden har nästan gått och det har varit bra, men jag hoppas på ett ännu bättre andra halvår. Hawaiiresan (om bara 20 dagar) är blir ju en kanonstart iaf!

Igår kväll åkte jag med Megan och Mario till Eron's hus. Där fanns det ett tiotal människor, några jag kände sedan innan, andra jag aldrig sett. Vi hade det kul, och klockan 12 satte vi på tv:n, beredda med cider och smällare och kollade på Times Square Ball, som droppas i New York. Inga fyverkierier här inte. Det förekommer bara den 4 juli.

Jag har väl inte riktigt tänkt ut några nyårslöften, men att försöka vara en bättre människa kan ju vara ett. Så jag startade det nya året på bästa sätt; gick upp tidigt och voluntärarbetade. Hela familjen plus en till åkte till ett ställe som hjälper de hemlösa. Vi serverade mat, lekte med barnen och så vidare. Det var verkligen en jätteintressant upplevelse och något som får en att tänka på att vissa lever i en helt annan värld. Där fanns många ensamma mammor med små barn och många var drogmissbrukare. Väldigt hemskt. En yngre kille var hur skön som helst och ville spela uno med oss hela tiden. Det stället kommer jag definitivt försöka komma tillbaka till. Nu har jag voluntärarbetet tre gånger på knappt en månad.

 

Kom nyss hem från bion. Jag såg Yes man, med Dave. Den var faktiskt himla kul, jag skrattade mycket. Jim Carrey får mig alltid att skratta. Nu är jag trött, har inte sovit mycket på sistone. Godnatt!

 

RSS 2.0